Lenyűgöző sportautóként éledhetne újjá az Alfa Romeo Montreal

Egy igazán dögös klaszikus mindig jó ihletet ad, most a Montreal született újjá

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Alfa Romeo hőskora egyre több művészt ihlet meg, itt lenne az idő, hogy a márka maga is meglépje egy új sportkupé megépítését, a Montrealnak például épp így kéne újjászületnie.


Az olasz autógyártás hőskora a mai dizájnerekre is igazán komoly hatással van. Az utóbbi időben nem egyszer láttunk példát arra, hogy független dizájnerek miként élesztenének újra egy klasszikus Alfát. Hozzá kell tenni, hogy eddig mindegyik látványterv telitalálat volt és ez a legújabbról is elmondható. A klasszikus Alfa Romeo Montreal saját korában is egy meglehetősen extravagáns és főként eszméletlenül csinos és érdekes sportkupé volt, ma valódi kincs. A szögletes, éles vonalakat átültetni egy világba, ahol újra a csúcsíves vonásoknak van az ideje, nem egyszerű, Luca Serafini viszont megoldotta.
Hirdetés
Azt mondja, gyerekkorában a tudatába égett a Montreal formavilága, miután édesapja egy időben a csodás olasz sportkupé egy narancssárga példányával járt. Látványtervének bemutatásakor elmesélte, mennyire meghatározó élmény volt, amikor egyik nap édesapja későn ért haza, már sötétben, leparkolta a sportautót garázsuk legvégében és a kipufogóból távozó füstös levegőn keresztül világítottak át a piros féklámpák. Saját látványtervére a lehető legtöbb ikonikus részletet átültette, így megjelennek rajta az első fényszórók zsalus takaróelemei és az ajtók mögötti szellőzőrácsok, amiből itt a harmónia kedvéért nem hat, hanem csak négy van. A Scudetto kialakítása kicsit a 4C-re és a 8C-re emlékeztet, de a géptető kivágása szintén az eredeti Montreal hagyatéka.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?