Gyári fotókon az Opel Crossland X

Opel Crossland X - a Mokka vagány testvérének tekinthetjük

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bár a tavaly frissített Mokka X is a kisautók szegmensében hódít, a Crossland X is oda érkezett. Rövidebb, ám mégis tágasabb lehet.


Nem várta meg a Genfi Autószalont az Opel, már ma megmutatta új kisméretű crossoverét, a Crossland X-et, a kompakt osztályba később érkezik a Grandnland X. A 4,21 méter hosszú Crossland X az Astránál 16 centivel rövidebb, ugyanakkor 10 centivel magasabb, a palettán igazából a Meriva utódja lesz, annál vagányabb fazonnal. A Mokka X mellé a kisméretű crossoverek szegmensébe érkezett, utóbbinál is több mint 7 centivel rövidebb, ám mégsem tekinthetjük alá pozicionált modellnek. A teljes leleplezés február 1-jén Berlinben lesz.
Hirdetés
[kepallobal=221579]Panorámatető és a variálhatóság jegyében 40/20/40 arányban osztott támlájú, tologatható hátsó ülés egyaránt elérhető[/kepallobal]
Míg a Mokka X-et akár terepre, összkerékhajtással is kínálja az Opel, a PSA-val való együttműködés keretén belül megvalósított Crossland X városi crossover, tágasabb beltérrel és csupán fronthajtással, jobb utazóautó jellemzőkkel. Továbbá a hétköznapokat megkönnyítő extrákkal, például parkolóautomatikával, kormánykerékfűtéssel, gyalogosfelismerős vészfékasszisztenssel és városi koccanásgátlóval, továbbá táblafelismerővel. Infotainment rendszere az Apple CarPlay és Android Auto kompatibilis IntelliLink.
Kívánságra a többszörösen kitüntetett, és az Egészséges Hát Munkacsoport (Aktion Gesunder Rücken e.V. – AGR) által tanúsított ergonomikus ülésben foglalhat helyet a vezető és az első utas – ilyet ebben a járműkategóriában csak a Crossland X és a Mokka X kínál. Szintén a szegmens legjobbja a 410 literes poggyásztér, méghozzá a hátsó üléstámla lehajtása nélkül, öt személlyel a fedélzeten. A második sorban utazók 150 milliméternyit tologathatják előre-hátra az ülésüket, ezáltal még flexibilisebb a Crossland X.
Ahogyan azt megszokhattuk, az Opel csepegtetve adja az információkat újdonságáról, motorpalettájáról egyelőre nem szólt, ám tippelhető, hogy a Corsa, illetve Mokka X modellekből ismert egységeket várhatjuk, alapmotor lehet a szentgotthárdi 1,0 literes turbós benzines, továbbá 1,4 literes turbó és 1,6 literes szívó benzines is várható az 1.6 CDTI dízelek mellé. További infók legkésőbb február első napján biztosan várhatók, de az Opelt ismerve már korábban is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 22:34
    Permalink

    Nyilvánvalóan nem Opel motorok lesznek benne. A benzin motorok: 1,2 3 hengeres 81 LE 5 sebességes man., 1,2 3 hengeres turbós 130 LE 6 sebességes man, 1,2 3 hengeres turbo 110 LE 5seb “eco” man, 6 seb. man, 6 seb. aut. A dízelek 1,6 99LE man. 5 seb és 120 LE man. 6 seb.

Vélemény, hozzászólás?