Gyönyörű különkiadással ünnepli Le Mans-i győzelmét a Jaguar

A Jaguar F-Pace SVR Edition 1988 a 24 órás versenyen aratott siker előtt tiszteleg

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Csupán néhány plakett és felirat felhelyezése helyett a Jaguar alaposan kidekorálta az F-Pace csúcsverzióját, így nem lesz nehéz felismerni az Edition 1988-at.

Olyan hét manapság már nem telik el, hogy egy autógyártó ne mutatna be egy különkiadást valamelyik modelljéből. Ezek között akadnak, amelyek különlegessége kimerül egy új fényezésben, fekete visszapillantó tükrökben és egy-két feliratban, de vannak egészen jól eltalált átalakítások is. Az utóbbiak csoportjába tartozik a Jaguar F-Pace eddigi első limitált szériája, ami a gyártó egyik legnagyobb motorsport-sikerének állít emléket, az 1988-as Le Mans-i 24 órás versenyen elért győzelemnek.
Hirdetés
Az F-Pace SVR Edition 1988-at a Special Vehicle Operations álmodta meg a Jaguaron belül. Kezdték egy exkluzív külső fényezéssel, az erősen metál ametiszttel, melynek mély rétegei távolról egy fekete autót sejtetnek, közelről azonban a napfényben felcsillannak az elegáns sötétlila árnyalatok is: ez csak az Edition 1988-on érhető el. Ennek ízléses kontrasztot adnak a pezsgőarany 22 colos felnik, illetve dinamikus hatást kelt a különkiadással járó Black Pack, ami a karosszéria számos részletét feketére festi. Ilyen például a visszapillantó tükrök háza, a féknyereg, de még az SVR logó utolsó betűje is. Ezek a színek természetesen a Le Mans-győztes Jaguar XJR-9 LM-ről származnak. A Jaguar jelvény hátul és a modelljelölés matt arany fényezést kaptak, az Edition 1988 feliratot pedig lézerrel vitték fel az első kerékjárati ívekre. Belül is ugyanez a tematika folytatódik, a sötét alapszíneket aranyozott elemek egészítik ki. Ilyen többek között a klíma szellőzőnyílásainak kerete, a kormánykerék küllőinek egyes részei, a váltófülek, és a fűthető-szellőztethető sportülések díszbetétei. A teljesítményhez nem nyúltak a motorháztető alatt, továbbra is az ötliteres V8-as dübörög elöl 550 lóerővel, ez 4 másodperc alatt repíti 100 km/h-ra a méretes Jaguart. Érdekes döntés, hogy Le Mans-győzelmük ünneplésére egy SUV-ot választottak, nem pedig az F-Type sportkupét, ám mindannyian tudjuk, melyik a kelendőbb. Persze ennek ellenére sem kínálják sokáig az Edition 1988-at, 394 darab készül majd belőle, az XJR-9 LM ennyi kört tett meg a 24 óráson. Először az idei Le Mans-i 24 órás futamon lehet majd élőben látni a különleges F-Pace-t június közepén, a hónap végén pedig Goodwoodban is megmutatkozik az elegáns SUV. Az Egyesült Királyságban bő 100.000 fonttól indul az árcédula, itthon ez nagyjából 50 millió forintot jelenthet majd.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?