Győr már ontja is a legújabb Audikat

Elstartolt az Audi Q3 Sportback gyártása Győrött

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy éven belül a második Audi modell gyártása kezdődött el az Audi termelését ma már meghatározó győri üzemben.


Múlt héten debütált, a mai napon pedig el is indult az Audi Q3 Sportback sorozatgyártása Győrött. Az A3 Cabriolet, a TT Coupé és Roadster, valamint az Év Magyar Autója díjra is esélyes Q3 után ez az ötödik, jelenleg hazánkban gyártott Audi modell. Elsőként egy harmatezüst színű Q3 Sportback gördült le a győri gyártósorról.
Hirdetés

„Világszerte folyamatosan nő az SUV-k iránti kereslet, ezért is kiemelkedő jelentőségű számunkra, hogy az Audi Q3 után egy újabb Q-modellel bővült gyártási portfóliónk“, mondta Achim Heinfling, az AUDI HUNGARIA Zrt. igazgatóságának elnöke. „Járműgyárunk az egyik legrugalmasabb az Audi Konszernben, hiszen jelenleg öt különböző modell készül ugyanazon a gyártósoron.” A győri üzem kapcsán érdemes tudni, hogy jelenleg 4.000 munkatárs gyártja az A3 Cabriolet, a TT Coupé és Roadster, valamint a Q3 és Q3 Sportback modelleket. A győri autók világszerte több mint 90 országba jutnak el.
Az Audi Q3 Sportback kezdetben egy benzin- és egy dízelmotorral választható: a 2.0 TFSI benzinmotor 230 lóerős, míg a 2.0 TDI dízelmotor 150 lovas. Mindkét motor Győrben, az Audi Hungariánál készül. A későbbiekben újabb verziók is érkeznek, köztük egy nagy teljesítményű dízel és egy belépő szintű benzines, amely 48 V-os mild hibrid rendszerrel működik együtt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?