Győrből már matt fényezésű Audik is érkeznek

Bővíti színpalettáját a győri Audi gyár

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Audi Konszernen belül Győrben készülnek először a matt és a fényes lakkozású autók ugyanazon a gyártósoron.

Először egy RS Q3 modellt kértek matt fényezéssel, ám kezdetben kézi lakkozással tesztelték és készítették elő az új technológia szériagyártásba történő bevezetését, árulta el Les Zoltán az Audi Hungaria járműgyártásáért felelős igazgatósági tagja.
Hirdetés
A tesztlakkozások után egy laborvizsgálati szakasz következett, mely a fényezett felület bevizsgálására irányult, biztosítandó, hogy a gyártott termék minden követelménynek megfeleljen. Az új technológia bevezetéséhez a vállalat munkatársai felkészítették a gyártási infrastruktúrát: kiépítették a körvezetéket a lakkellátó termektől a robottérig, illetve a robotokat is átalakították. Az üzemben lévő 10 lakkozórobotot a mattlakkozás sajátosságainak megfelelően programozták és tesztelték. A színválasztásnak egyébként csak a vevő fantáziája szab határt. A karosszériák a 6,5 km hosszú gyártósoron készülnek, a lakkozás után pedig mind a szigorú funkcionális követelményeket, mint pl. a kőfelverődés és UV-sugárzás elleni védelem, mind a megjelenéssel kapcsolatos vevői elvárásokat, többek között a színtónus-stabilitására és a struktúrára vonatkozó elvárásokat is maximálisan teljesítik.
Hirdetés
A mattlakkozás a Győrben gyártott valamennyi modellváltozat esetében elérhető, tehát a TT, a TT RS Coupé és Roadster, illetve a Q3, az RS Q3 és ezek Sportback változatához is . A szériagyártás négy színnel indult el: Daytona-szürke, Tőr-ezüst, Harmat-szürke és Piton-sárga árnyalatokkal.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?