György Szilveszter az idei driftbajnok

Most nem nyert Tökölön, a BMW-s György Szilveszter mégis bajnok

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A szezonzárón hatodik helyen végző György Szilveszter lett a 2012. évi Hell Energy Országos Drift Bajnokság PRO Kategóriájának bajnoka.

Noha a szeptember utolsó előtti hétvégéjén, még jó időben lezajlott Hell Energy Országos Drift Bajnokság szezonzáró futamát hosszú idő után gyönyörű versenyzéssel Varga Tamás „Puci” nyerte meg, az ott hatodik helyen végző György Szilveszter, teljes éves szereplésének köszönhetően nem kellett feladja bajnoki pozícióját. A Végső Összecsapáson második Szabó Szilárd lett, így eredménye az összetettben is ezüstérmet hozott számára, megelőzve ezzel Lakatos Zoltánt. Az idei utolsó driftversenyen a dobogó harmadik fokára pedig hazánk egyetlen női driftere, Szántó Nikolett állhatott.

A tököli reptér idén három alkalommal adott otthont a Hell Energy Országos Drift Bajnokság versenyeinek. A nyitófutamon, az óriási sikerrel zárult Lóerők Éjszakáján, valamint szeptemberben is több ezer néző volt kíváncsi a legjobb hazai versenyzőkre. A mérkőzéseket rendszerint gyorsulási futamokkal kombinálták, valamint a csupán egy éves múlttal rendelkező Gymkhana szakág versenyeivel is, így nem véletlen, hogy az utolsó hétvégére már több mint kétszáz pilóta regisztrált, így a nyitott boxutca már önmagában is gyönyörű látványt jelentett.
2012. évi Hell Energy Országos Bajnokság Pro kategória végeredménye:
  1. György Szilveszter (128 pont)
  2. Szabó Szilárd (117 pont)
  3. Lakatos Zoltán (113 pont)
  4. Zentai Sándor (100 pont)
  5. Porkoláb Péter (97 pont)
  6. Zalabai Zsolt (97 pont)

[/szlista]

[/keret] A profi mezőny döntő versenyén 23 pilóta állt rajthoz, melyből a selejtezők után csak a legjobb 16 folytathatta a páros csatákkal. A kvalifikációt legjobban Varga Tamás teljesítette, őt követte Lakatos Zoltán, míg harmadik helyen végzett az E500-as Mercit terelő Szabó Szilárd. A versenyzői felvonuláson a kvalifikáción nem remeklők is részt vehettek, így azok, akik nem tudtak bejutni a legjobbak közé, a megmaradt gumikat a közönség nagy örömére óriási füst kíséretében tudták elégetni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?