Így készül hátsókerekes driftautó egy Civicből

Hátsókerékhajtás egy Civicben? Lehetséges, csak kicsit faragni kell

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hátsókerekes autót építeni egy keresztmotoros kocsiból óriási vállalás, de ki ne akarna látni egy Civicet kilinccsel előre, pláne egy kupét? Most itt van, és ritka szép építés lett.

Egy Civic esetében senkinek sem az az elvárása, hogy kilinccsel előre lássa valamelyik kanyarban. Pedig egy kupé a '90-es évek közepéről ritka szép forma, nem csoda, hogy még az is rákíván, aki hátsókerékhajtás-fanatikus. Egy maroknyi csapat Amerikából vette a fáradtságot, hogy a szép Civic kupéból driftgépet faragjon, amihez jól ismert donort választottak, meg persze flexet és hegesztőgépet, mert szinte mindent át kellett alakítani az autó alatt. A Civicet olcsón szerezték be, mert az állapota messze volt a fényestől, még épp ment, de már nem túl egészségesen. Nem is volt lényeg, mert az eredeti, keresztben beépített VTEC motor hamar kiugrott a helyéről. Átalakították a nyúlványokat, a tűzfalat, és hosszában építették bele egy Nissan 240SX KA24 motorját turbósítva és felújítva. A Silvia futómű komponenseit használva megépítették a hátsó traktust is a japán bölcső befaragásával. A motort nagyjából 280 lóerős teljesítményre tuningolták, az átépített alvázat alaposan lekezelték és festették, a végeredmény pedig igazán kívánatos sportautó lett, ami nem mellesleg gyönyörűen mutat lapjával a kanyarban.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?