Ha lenne egy Corollám, már Jaguar lenne

Nem engedi el veterán Jaguarját a Mitsuoka, frissítéssel tartják életben az arisztokrata Toyotát

Több mint 50 éve készíti átalakított autóit a japán Mitsuoka, az európai szemmel szörnyű külsejű járművek iránt van bőven kereslet, a siker kulcsa az olcsó átlagautókra fókuszáló stratégia.

Páratlan tér- és időbeli kavarodással készülnek a Mitsuoka különböző típusai, ami csak nekünk furcsa és ízléstelen, Japánban hagyománya van a különböző átalakító készleteknek. Korábban már írtunk róla, hogy Hondából faragta Dodge Challengert, ezúttal a Toyota Corollából készült Jaguart vehetjük szemügyre.
Hirdetés
Az autó alapját az E160 kódjelű Corolla adja, ami nálunk teljesen ismeretlen, a 2012 óta futó modellt a japán piacra, illetve más ázsiai országok számára fejlesztették. Az unalmas külsejű Toyotából egy pillanat alatt izgalmas és egyedi autó faragható, ha befizetünk a Mitsuoka-kúrára. A végeredmény egy ízig-vérig brit megjelenésű modell lesz, de arról nem érdemes vitatkozni, hogy melyik. Lehet akár Jaguar Mark 2 vagy Rover P5 is az orra alapján, a hátulja viszont egyikre sem hasonlít. Még nehezebb a feladvány, ha a kombi Toyotát választjuk, mivel egyik előbb említett típusból sem készült puttonyos verzió, de ez egyáltalán nem zavarja a Mitsuokát. A motor csak 1,5 literes szívóbenzines lehet akár hibridhajtással kiegészítve, a váltó ötfokozatú manuális vagy fokozatmentes CVT. Alapáron elsőkerékhajtás jár, de választható négy hajtott kerékkel is a Corolla. Egy viszonylag régi és olcsó modellt fed a brit köntös, ezért a mostani frissítéssel olyan extrák érkeztek, mint a fényre sötétedő belső visszapillantó és a parkolóradar. Az autó ára 7,2 és 10 millió forint között mozog, ami nem sok, ha az átalakítás költségét is beleszámoljuk.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?