Hamarosan az autód motorja alapján ajánl útvonalat a Google Maps

A Google Maps most megjelent bétájában már az is megadható, milyen hajtással dolgozik az autó

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Google igyekszik lépést tartani a korral és a nemrégiben megjelent béta verzióban már azt is beállíthatják a felhasználók, milyen hajtásláncú járművel kívánják megtenni a távot, a program pedig ennek függvényében kalkulál útvonalat.

A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint a fejlesztés már heteken belül élesben is bekerülhet a Google Mapsbe, egyelőre azonban nem tudni, mely régiókban. A béta tesztelők szerint jelenleg benzines, dízeles, elektromos és hibrid "útvonalakat" kalkulál a rendszer annak érdekében, hogy az autósok a lehető legtakarékosabban közlekedhessenek. Pontosan nem tudni milyen szempontok alapján működik az algoritmus, de a hajtásláncok működési elvéből kiindulva már napvilágot láttak találgatások.
Hirdetés
Ezek szerint amennyiben a hibrid erőforrást jelöljük ki, úgy a Google Maps olyan útvonalat tervez majd, ahol inkább alacsony sebességgel közlekedhetünk, hiszen a hibrid rendszerek kevésbé hatékonyak nagy sebességnél. Ezzel ellentétben a benzines és a dízelmotoros autók esetében inkább az autópályákat, autóutakat részesíti előnyben a program. Az elektromos hajtás esetében pedig az alkalmazás úgy tervez, hogy az útvonalon biztosan legyen elektromos töltőállomás, igaz ez nem számít hatalmas újdonságnak, hiszen számos autómárka saját navigációs rendszere tudja már ezt jó pár éve.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?