Hamarosan meglátjuk, milyen autókat épít majd a BMW Debrecenben!

Januárban mutatják be a bajorok Neue Klasse padlólemezének első tanulmányautóját

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Néhány hónap múlva, Las Vegasban, a Consumer Electric Show keretei között mutatkozik be a BMW nagy dobása. Itt láthatjuk először egy tanulmányautó lemezei alatt a jövő bajor villanyautóinak új platformját, amelynek a gyártására a Debreceni üzem is készül.

A BMW villanyautó-stratégiája messze áll a kezdetlegestől. Már a mostani elektromos modelljeik is kiemelkedőek, ahogy arról az i4 villanykupé és a hatalmas iX szabadidő-autó tesztje során is beszámoltunk. Hamarosan érkezik viszont a nagy dobás, a jövő elektromos platformja, amelyet a bajorok Neue Klasse névre kereszteltek. Ezzel kapcsolatban hangzott el egy elég komoly új infó a BMW csoport idei első három negyedévének pénzügyi összefoglalóján. Nicolas Peter, a cégcsoport vezetőségi tagja ugyanis kijelentette, hogy jövő januárban a CES keretei közt debütál az első Neue Klasse koncepcióautó, amelyen a legfontosabb újításokat mutatják be a jelenlegi modellekhez képest. "A következő fontos esemény a Neue Klasséval kapcsolatban 2023 januárjában következik." Mondta Peter. Hozzátette: "A CES keretei közt, Las Vegasban leplezzük le a tanulmányautót, ami a digitális szakértelmünk legmagasabb szintjét mutatja be."
Hirdetés
Bár egyelőre ennél több biztosat nem tudunk, valószínűleg tényleg hatalmas ugrást jelent majd az eddigi modellekhez és azok technikájához képest. Az eddigi ígéretek szerint a legfontosabb fejlesztés az új akkucsomag-technológia lesz, amely 20 százalékkal nagyobb energiasűrűséget, így 30 százalékkal nagyobb hatótávolságot és ugyanennyivel gyorsabb töltést tesz majd lehetővé. Szintén meg nem erősített információ, hogy az első sorozatgyártott modell az új platformon a BMW 3-as elektromos alternatívája lesz, ám ha ez így is van, az még nem jelenti, hogy a koncepcióautónak is egy kompakt szedánt kell várni. Jó eséllyel ugyanis valami nagyon menő modellen fogják bemutatni, hogy mire képes a platform, ami nekünk magyaroknak még egy extra érdekességgel is bír. Debrecenben ugyanis nem akármilyen BMW gyár épül, hanem kimondottan az említett Neue Klasse alapokra épülő autók összeszerelő üzeme. Erről részletesebben ebben a cikkünkben olvashatsz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?