Háromszor annyit csökken a gázolaj ára, mint a benziné

Ismét megérni várni a tankolással, szerdán tovább apadnak az üzemanyagárak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A novemberben megszokott üzemanyagár-csökkenés decemberben is folytatódik, ám most szerdán a szokottnál is komolyabb apasztást kap a gázolaj: ára 400 forint alá kerül.


Novemberben szemmel láthatóan mentek lefelé az üzemanyagárak, a 30 napos hónapban épp 30 forinttal került lejjebb a gázolaj, jelentősebben, 38 forinttal a benzin ára. December első árcsökkentése viszont a dízelnek kedvez, 6 forinttal csökken szerdán a literenkénti ára, míg a benziné harmad ennyit, 2 forinttal.
Hirdetés

Az átlagos literárak a hét derekától így 394, illetve 351 forintra változnak a gázolaj és a 95-ös benzin esetén, azaz még mindig az utóbbi a számottevően, több mint 10 százalékkal olcsóbb. A benzin így épp 100 forinttal kerül kevesebbe szerdától, mint egykori, 2012-ben adódott csúcsszintjekor.
Marad természetesen az egyes töltőállomások közötti jelentős, akár 40-50 forintos (tehát a dízel-benzin árkülönbséggel vetekvő) árszórás az egyes töltőállomások között, így továbbra is igaz, hogy a heti árváltozásoknál fontosabb a tankolás helyére figyelni. Meg persze arra is, hogy nehogy rossz üzemanyagot töltsünk autónkba, az igazán drága "mulatságot" ugyanis az jelenti!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2018.12.03. at 12:38
  Permalink

  60 dollár alá bekúszott alapanyagárak mellett nem csoda, ha összejön, meglesz az 50 is. Mikulásra OPEC-ajándékként kaphatunk egy emelést, akkor lesz megint Bécsi-csúcs.

  Azt nem értem, hogy ha nagy tengeri diesel-hiszti miatt mi a fityfenét csinálnak az eladhatatlan benzinnel? (a finomítás során ugye van sok benzinünk is és most elsősorban dieselre van szükség, ezért ennyire drága most)

 • 2018.12.04. at 08:41
  Permalink

  Az autógázzal mi a helyzet? Mikor nőtt a benzin ár, azt is növelték vele együtt. Most hogy lecsökkent az semmivel se.
  Miskolcon 256Ft-ért lehet tankolni ami szerintem pofátlanság…
  Ha környező országokat nézzük általában a benzin ár 50%ért lehet autógázt tankolni, nálunk ez már 75%.
  https://www.mylpg.eu/lpg-prices-across-europe
  Akárki mit mond, hogy sütőbe való meg előitéletek. A gáz az egy olyan üzemanyag amit közel tökéletesen el lehet égetni egy motorba. És nem kell hozzá precíz nagynyomású rendszer, olcsó és egyszerű alkatrészekkel jó eredményt el lehet érni..
  Sokkal, de sokkal jobb levegő lenne Európai autógyártók nem a dízel hanem a CNG, LPG fejlesztésébe invesztált volna…

Vélemény, hozzászólás?