Hat új modellt tervez bemutatni idén a Mitsubishi

Visszatér a Mitsubishi Colt a Renault Clio alapjain, de egyéb újdonságok is érkeznek

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Még ha mindegyik új modell nem is lesz elérhető Európában, jó látni, hogy a Mitsubishi nem tűnik el a süllyesztőben.

A Mitsubishinek volt már erősebb is az európai jelenléte, hiszen a modellkínálat erősen megfogyatkozott napjainkra. Ugyanakkor úgy tűnik, jót tesz nekik a Renault-val és a Nissannal való együttműködés, hiszen a két testvérvállalat segítségével alaposan megújítják a modellpalettát a közeljövőben. Emellett persze nem szabad elfelejteni a Mitsubishi egyik legfontosabb erősségét sem, nevezetesen a hibrid meghajtást, ami természetesen az új modellekben is kiemelt szerepet kap majd.
Hirdetés
A Carscoops birtokába jutott prezentációs anyagon a Mitsubishi hat új modellt mutat, melyeket még idén lelepleznek, vagy akár rendelhetővé is válnak. Magyar szempontból az egyik legérdekesebb újdonság a Colt lesz, hiszen ilyen névvel sokáig jelen volt a hazai piacon a japán gyártó kisautója. Nem garantált persze, hogy tényleg vissza is tér hozzánk az új Colt, de ha az ASX példáját követi, akkor jó esély van rá: mindkét modell a Renault egy-egy autóján alapul, melyek népszerűnek számítanak itthon. Apropó ASX: a márka feltüntette a prezentációban, mint újdonság, de ezt már bevezették, már nálunk is rendelhető. Nosztalgiázóknak szintén érdekes lehet még a Triton, ami igazából a Mitsubishi híres és régóta futó pickupja, amit nálunk L200 néven ismernek. Itt még álcázva mutatják, de korábban már napvilágot láttak olyan képek, melyeken teljes valójában látható a platós, ami itt egy elég erősen off-roadozásra felkészített változatában díszeleg. Villanyosításra itt még nem nagyon kell számítani, a Navarán alapuló új Triton/L200 a japán testvér motorjait örökölheti majd. Ezen felül leplezetlenül láthatunk még egy kis SUV-ot, melynek méretével kapcsolatban nem egyértelmű, mégis mennyire kicsi, de tekintve az ASX apróságát, attól inkább már csak felfelé lehet elmozdulni, ha még SUV-nak akarják hívni. Koncepciószerű formában látható itt az újdonság, például visszapillantó tükrök helyett is csak kamera van, ennek a sorozatgyártású változata még lehet visszafogottabb. A két utolsó újdonság pedig az XPander HEV, ami egy átmenet a kisbuszok és a crossoverek között, ez idén egy új hibrid meghajtást és talán enyhén módosított külsőt kap; valamint a Delica kisbusz, melyet idén már szintén bemutattak. Mindkét modell elkerüli Európát, de stílusuk visszaköszönhet itteni Mitsubishiken is. 2025-ig összesen 16 új modellt tervez bemutatni a Mitsubishi, 2026-tól pedig költségvetésének 70%-át villanyosított modellek fejlesztésére fordítja a gyártó.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?