Hétszemélyes kabrió a Hyundaitól

Nyugi, nem fogják sorozatban gyártani! Vagy van, aki szeretné?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Épphogy megérkezett a márkakereskedésekbe az új Santa Fe, máris ledobta a tetejét, igaz csak a világ másik végén.


Még mindig nem tűnt el a világból az a perverz gondolat, hogy levágják a szabadidő-autók tetejét és kabrióként forgalmazzák őket. Bár az is igaz, hogy sorozatgyártásra kevés márka szánta el magát.
Hirdetés

A legújabb ilyen próbálkozást a Hyundai ausztrál leányvállalatának köszönhetjük, ám a Santa Fe már három üléssort kínál a kabriózásra vágyóknak. Ráadásul mindhárom teljes mértékben kihasználható. A mellékelt képeken azonban látszik, hogy a leghátsó két utas távol áll (illetve ül) attól, hogy fejedelmi kényelemben utazhasson.

A furcsa járgányt nem csak a hóbortos unalmukban ötlötték ki a mérnökök, ám megszületésének egészen egyszerű célja volt: az utastér fotózását akarták megkönnyíteni a tető eltávolításával. A projekt elérte célját, elkészültek a gyári fotók és sajnos az autót azóta már meg is semmisítették. Előtte szerencsére egy ausztrál autós magazin munkatársai bekönyörögték magukat az autóba, ezért csodálhatjuk meg most a róla készült fotókat. Bár a koreai márka illetékesei nyakra-főre tagadják, hogy egy igazi kabrió SUV készülne valaha is a Santa Fe alapjain, titkon lehet, hogy mérlegelik a lehetőségét egy Range Rover Evoque Convertible ellenfél megalkotását.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2018.09.16. at 15:16
    Permalink

    Jó kis bulimobil 🙂 Remélhetőleg a Hyundai-központban ezt látva ráébrednek végre: most már itt az ideje egy kabriót piacra dobni, megvan a kellő imidzse hozzá a Kiának és a Hyundainak is.

Vélemény, hozzászólás?