Hiába van hétvége, a hőség miatt nincs kamionstop

A hőségben nem kell rostokolniuk, mehetnek a kamionosok

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hőségriasztás van érvényben, ennek megfelelően pedig elmarad a hétvégi kamionstop, az ország útjain ezért is fokozott forgalomra kell számítani.

Miként azt korábbi, a kamionstop témájával részletesen foglalkozó cikkünkben írtuk, júliusban és augusztusban nem csupán a munkaszüneti és ünnepnapokat megelőző nap 22, hanem már 15 órájától érvényes a kamionstop, ez tehát hétvégente azt jelenti, hogy nem csak szombat 22, hanem már 15 órától érvényes a vasárnap estig (22 óráig) tartó kamionstop. Azaz alapvetően ilyenkor lenne érvényben, de miként azt korábban is írtuk, időjárási, környezetvédelmi szempontok alapján bármikor elrendelhető, illetve adott napokra fel is függeszthető.
Hirdetés

Utóbbi érvényes most hétvégére, ugyanis, miként azt sok helyről hallhattuk, s a Kormányzati Portál is írja, az országos tisztifőorvos 2012. augusztus 7. éjfélig II. fokú hőségriasztást rendelt el az alapján, hogy az előrejelzések szerint a következő napokban a hőmérséklet elérheti a 35-39 fokot is. Ebben a kánikulában a 7,5 tonnánál nagyobb megengedett össztömegű tehergépkocsit hajtóknak sem kell megállniuk hétvégén, ugyanis a nehéz tehergépkocsik a tartósan magas hőmérséklet miatt egészségvédelmi okokból korlátozás nélkül közlekedhetnek most szombaton és vasárnap. A járművezetők szállítási feladatukat a vezetési és pihenőidő betartása mellett, megszakítás nélkül teljesíthetik, nem kell a nagy hőségben a kocsijukban várakozniuk - tájékoztat a Kormányzati Portál Hírközpontja. Mi pedig hozzátesszük: az átlagos hétvéginél vélhetően magasabb forgalom miatt, akinek muszáj mennie, az a szokásosnál is körültekintőbben vezessen, a tehersofőrökhöz hasonlóan tartson pihenőidőket, s fogyasszon sok, lehetőség szerint hideg folyadékot - a termosz ilyenkor is jó szolgálatot tehet; aki pedig teheti, ne is üljön autóba.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?