Hivatalos: befejezi a dízelmotoros autók gyártását a Volvo!

Hamarosan az utolsó dízelmotoros Volvo is legördül a gyártósorról

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Néhány éve még a legjobban fogyó modelleknek számítottak, most viszont száműzi a dízelmotorokat a modellpalettájáról Volvo.

A New York-i klímahéten jelentette be a márka, hogy 2024 elején végleg befejezik a dízelmotoros autók gyártását, a jelenleg készülő modellek utolsó példányai pedig akkor futnak ki. Mint ismert a Volvo 2030-tól kizárólag elektromos autókat értékesít majd, ezért egyáltalán nem derült égből villámcsapásként született a döntés, viszont elképesztő milyen gyorsan le tudta építeni a modellpalettájáról a dízelmotorokat a gyártó. 2019-ben még a dízelek voltak a legkelendőbbek a palettán, mára azonban a globális eladások csupán 8,9 százalékát teszik ki. Az utolsó Volvo dízelmotor egyébként egy kétliteres, négyhengeres erőforrás kiviteltől függően 148, vagy 232 lóerővel, amlyeket napjainkra lágy hibrid rendszerrel is felszerelt a gyártó, de a következő év elején örökre eltűnnek a kínálatból.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?