Hivatalosan is bemutatkozott a Kia EV5

A kiszivárgott fotók után befutottak a hivatalos képek a Kia új villanyautójáról

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A koreaiak ötüléses SUV-járól már korábban kerültek ki fotók, az utasteret viszont most először láthatja a nagyközönség az az EV5 esetében.

Tavasszal villantotta meg először az EV5 Concept tanulmányautót a koreai gyártó, megjelenésében pedig szinte semmit sem változott az akkori koncepcióhoz képest az EV9 alá pozicionált SUV. Kicsivel több mint egy héttel ezelőtt pedig a kínai hatóságoknak köszönhetően a nagyvilág a szériagyártásra kész prototípus formáit is megismerhette, a Kia pedig nem húzta tovább a leleplezést sem, hivatalos fotókon mutatta meg az EV5-öt.
Hirdetés
Küllemében az új villany SUV a koreai márka jellegzetes vonalait kapta. Nagyon hasonlít az EV5 a Kia nagyobb SUV-jára, az EV9-re, viszont a most bemutatott szabadidő-autó letisztultabb első lökhárítót, és valamivel egyszerűbbre szabott fényszórókat kapott. Habár most láthatja először a nagyvilág az EV5 utasterét, az mégis ismerős lehet, hiszen a nagyobb EV9-cel szinte teljesen megegyező elrendezést használtak a friss modell esetében is.
Hirdetés
A Kia konkrét adatokat - mint a hatótáv, vagy az autó méretei - egyelőre nem árult el a hivatalos közleményében, csupán annyit közöltek, hogy még az idén bemutatják az autót a maga valójában Kínában, további információkat pedig az októberi KIA EV napra ígértek az új modellről.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?