Hívhatnák Elektrosternek? Készül az elektromos Boxster tanulmány

A Taycan sikere után jön a Porsche belépő sportaujtójának zöld rendszámos változata is

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Boxster 25 éves sikertörtnete a pletykák szerint egy újabb fejezettel bővül: ez a jármű is beléphet az elektromos korszakba. Komoly lépés lenne ez a cégnek, figyelembevéve a modell népszerűségét. A jelentések szerint a tanulmányautó már készül hozzá.

Nem meglepő, hogy a kis Porsche teljesen új platformon válhat csak elektromossá, jelenlegi alapjai ugyanis nem teszik lehetővé az elektromos motor és az akkucsomag elhelyezését. Az ilyen jellegű pletykák már keringenek egy ideje, egy friss jelentés szerint viszont már közeleg a tanulmányautó leleplezésének időpontja is. A legfontosabb probléma a típussal - ahogy az a legtöbb elektromos, kisebb méretű autóval lenni szokott - az akkucsomag súlyának és elhelyezésének problémaköre. Ennek ellenére a jelentés szerint jól halad a projekt, és ha a Taycan munkafolyamatához hasonlóan dolgoznak, akkor a tanulmányautó már szinte teljesen úgy néz majd ki, ahogyan a sorozatgyártott modell fog. Mindemellett az is szinte biztos, hogy a Boxster EV sem a Taycannal, sem a jelenleg készülő elektromos Macannal nem osztozhat majd az alapjain.
Hirdetés
Amin viszont szinte biztosan osztozni fog a Macannal, az az értékesítési stratégia: a belsőégésű motoros Boxster árusításnak megszüntetésére ugyanis most még nagyon kicsi az esély. Valószínűleg a sportos SUV-hez hasonlóan maradnak a hagyományos változatok is a kínálatban, amelyekkel együtt lesz forgalmazva a teljesen más műszakisággal rendelkező elektromos modell. Nem új megoldás ez, köznapibb autóknál maradva ilyesmit csinált például a Fiat is az elektromos 500-assal. Ha a jelentés tartalma igaz, a Porsche újabb nagy lépést tesz az elektromos jövő felé. A teljesen új Taycan után ugyanis két igen népszerű, már létező modellt elektromosítani elég egyértelmű jelzése a választott útnak a jövőre nézve.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?