Hogy kerülhetne AMG motor az Alpine sportkocsiba?

A Renault új Alpine sportkocsiját akár Mercedes-AMG motor is hajthatná

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Renault és a Daimler együttműködése alapján Mercedes-AMG motort kaphatnak az Alpine modellek - ha az elsők nem is, de a későbbiek igen.


Rögtön két fontos dolgot tudott meg a brit Auto Express Bruno Ancelintől. A Renault termékfejlesztésért felelős elnökhelyettese többek között azt is elárulta, hogy a koncepcióként már látott és idén bemutatkozó Alpine sportkocsit további modellek fogják követni. Ennél pontosabbat viszont még nem tudhatunk, csak azt, hogy a Renaultsport és a Mercedes-AMG hivatalos munkakapcsolatba is léphetnek, mivel cél a technikai fejlesztések közössé tétele.
Hirdetés
A Renault nagyon benne van most az Alpine témában, és állítólag a Renault-Nissan cégszövetségen keresztül van már egy szál a Mercedes-AMG almárkát is irányító Daimler vállalattal. A Daimler használ egyébként már Mercedesekben Renault dízeleket, az Infinitikben meg Mercedes benzinmotorok is szolgálnak. Ezek alapján nem lenne meglepő, ha a Clio RS vagy a Mégane RS motorjai helyett egy AMG egységet építenének az Alpine-ba.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?