Hőség ellen: építsen hójárót otthon, könnyedén!

Track N Go: utólagos lánctalp terepjáróra

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az amerikai AD Boivin építette azt az utólagosan felszerelhető lánctalp-kiegészítést, melynek segítségével bármilyen terepjáróból vagy pickupból pillanatok alatt potens hójáró varázsolható.


A kánikulában jó emlékként felidézett nagy téli hóesésekre kínál megoldást az elsősorban krosszmotorokhoz és snowmobile-okhoz kiegészítőket gyártó AD Boivin legújabb fejlesztése, a Track N Go. A gyártó bejelentése szerint ez az első kerekek által hajtott, utólag felszerelhető lánctalp a világon. Valóban megoldásnak tűnik a komoly hóban, csupán elsőkerékhajtással autózásra: a videón látható pickupok segítségével vidáman hasítanak akár fél méter magas hóban, zökkenőkön, dombokon keresztül.
Hirdetés
A Track N Go fő különlegessége, hogy még egyszerűbb átalakítást, keréklevételt sem kell hozzá elvégezni az autón, csak szépen ráállni az egymástól megfelelő távolságra elhelyezett papucsokra, és már indulhat is a móka, persze a jégbe szakadás ellen az új szerkezet sem véd. Valamiféle rögzítést pedig biztos kell alkalmazni, miután az autó átvette a lánctalpakat, de ez a videón nem látszik.
A gyártó eddig nem nyilatkozott sem a termék áráról, sem piacra kerülésének időpontjáról sem, de az biztos, hogy hóval rendszeresen sújtott területeken nagy igény lenne erre az egyszerű és igen hatékonynak tűnő felszerelésre.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?