Hyundai-ban többé nem hagyunk gyermeket

Beriaszt a Hyundai, ha a hátsó ülésen mocorgást észlel

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

2017-ben 38 gyermek halt meg azért, mert az autóban felejtették. Egy is sok lett volna, ezért a Hyundai most olyat lép, ami ezen nagyot segíthet.

Nem kell ahhoz balesetet okozni, hogy valaki életét veszítse egy autóban ülve. A legbanálisabb hibát azonban idén eddig 38 esetben követték el, méghozzá azt, hogy autóban fejeltették a gyermeket. Nehéz elképzelni az élethelyzetet, de sajnos nem egyedi eset, hogy sietség, stressz, problémák miatt egyszerűen megfeledkeznek néhányan arról, hogy a gyermekkel az óvodába indultak, netán "csak" beszaladnak a boltba, fodrászhoz, amíg a gyermek az autóban marad. Nem gondolva arra, hogy napon a gyerek hőgutát kaphat, télen megfagyhat az autóban. Egy eset is sok lenne, a Hyundai ezért most olyan biztonsági rendszert fejlesztett, amivel a legtöbb esetben megelőzhető lehet a tragédia.
Hirdetés

Minden leállításkor, amit ajtónyitás követ, megjelenik egy üzenet a műszerfalon, hogy ellenőrizzük a hátsó üléssort. Ehhez hasonlót már sokan csinálnak, azok a bluetooth-szal összehangolt telefon miatt a telefon bent maradására figyelmeztetnek. Egy üzenetet viszont könnyű figyelmen kívül hagyni, ezért a kocsi belterét egy ultrahang-szenzor figyeli, ami ha zárás után mozgást észlel odabent, beindítja a riasztót. Ezzel felhívja az autó körüli járókelők figyelmét, de egy időben figyelmeztetést is küld az autó tulajdonosának telefonjára is. Hogy ez a felszereltség mikor, milyen formában és alapáras felszereltségként, vagy extraként jelenik majd meg, azt egyelőre nem tudni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?