Idén kerülhet sorozatgyártásba a Tesla kamionja

Két év múlva érkezhet a Tesla Semi európai változata

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jó eséllyel felforgathatja a nyergesvontatók piacát a hamarosan érkező Semi, a jövő évben már tízezer példánnyal kalkulál a Tesla.

Egy évtized sem kellett hozzá, hogy a Tesla legyen a világ legértékesebb autógyára. A globális sikerhez csupán négy modellre és persze Musk kiváló marketingérzékére volt szükség. Idén nagy valószínűséggel újabb modell érkezik, amivel teljesen új vizekre evez az amerikai gyártó, a cég értéke pedig még feljebb kúszik.
Hirdetés
A gyártásról szóló információk a Tesla egyik beszállítójától szivárogtak ki, akik már 2020 végén elkezdték gyártani a Semi alkatrészeit. A szivárogtatás eredményeként már tudható, hogy a gyártás már 2021 májusában indul, ám ezek még csak amolyan próbajeleggel gyártott kamionok lesznek, az előszéria példányai valószínűleg júliusban hagyják majd el a gyártósort. A valódi termelés augusztusban indulhat 100 darab/hét kapacitással, így idén körülbelül 2500 Semi készülhet. A karosszéria gyártása nagy valószínűséggel a kaliforniai gyár feladata lesz, de az összeszerelés már máshol fog zajlani, az esélyesek között Nevada vagy Texas szerepel. A jövő évben 10 ezer példánnyal számol a Tesla, 2022 végétől viszont már heti 500 készülhet a Semiből, ami évi 25 ezer példányt jelent. A számunkra is igazán érdekes év 2023 lesz, ekkor kezdődik ugyanis az Európának szánt Semi gyártása, így abban az évben jó eséllyel már Magyarország útjain is találkoztunk néhány nyerges Teslával.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?