Idő előtt: Citroën újdonságok Párizsból

DS4 és C4 Picasso modellfrissítés az új C4 mellett

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megújul a Citroën teljes kompakt-kínálata Párizsban, frissül a buszlimuzin, leváltják a C4-est és jön egy új szabadidő-autó is.

Már korábban közreadta az első információkat az új Citroën C4-esről a gyár, sokáig azt hihettük, arra az egy, igen fontos újdonságra koncentrálnak majd a hazai, Párizsi Autószalonon. Ehhez képest megújul a C4 Picasso kompakt buszlimuzin is, igaz minimálisak a változások. Új az első lökhárító, LED-es nappalimenetfény került a fényszórók alá, a hátsó lámpánál az eddig piros színű keret sötétbordó lett, maga a betét nem változott. Belül nincs miről beszélni, maradt az eddigi berendezés és extra-kínálat, műszakilag az Euro 5-ös szabályokhoz igazították a motorokat. Az 1,6-os VTi és THP nem változott, a dízeleknél az 1,6-os eHDi az újdonság, a motorleállítóval szerelt kis dízel 112 lóerős. Ez önmagában még nem vonná el a figyelmet az új C4-esről, de a modellcsalád harmadik tagja már igen.
Párizsban mutatkozik be a Different Spirit almárka második autója, a DS4-es szabadidő-autós elemekkel és ötajtós karosszériával igyekszik rábírni a vásárlókat arra, hogy nyúljanak mélyebben a pénztárcájukba. Első pillantásra kupénak látszó karosszéria valójában négy utastér-ajtót is tartalmaz, a hátsó kilincset azonban nagyon ügyesen rejtették el a tervezők az ablak sarkába. Igaz, a megjelenés érdekében extra hosszúságú első és extra rövidségű hátsó ajtókat kapott a DS4, amelyről egyelőre csak néhány, kiszivárgott fénykép létezik. A hírek szerint valamikor a héten meglesz a teljes sajtóanyag is, a hivatalos információkról is beszámolunk majd.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?