Így fest egy csaknem 150 milliót érő rozsdakupac

Ritka Aston Martin DB4-et találtak elhagyva egy erdőben

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy ritka sportkocsi akkor is rengeteget ér, ha a rozsdától szinte nem is látszik. Ez az Aston Martin DB4 élete nagy részét egy erdőben töltötte, mégis egy vagyont fognak fizetni érte.


Elképesztő dolgokat találnak néha elhagyatott helyeken. Van, hogy egy kupac Volkswagent, most pedig egy ritka Aston Martint, egy DB4-et. Hogy tud egy autó csendben pihenni valahol közel 50 évig? Sajnos ezt nem fogja tudni elmesélni, de annyi biztos, hogy élete nagy részében nem mozdult a massachusettsi erdőből, vélhetően egykori tulajdonosa lakókocsija mellől.
Hirdetés
Ha Angliában hagyták volna magára, most nem lenne miről írnunk. Ugyanis a rengeteg eső és az állandó magas páratartalmú levegő miatt jó eséllyel a motorblokk lenne az egyetlen felismerhető elem. Így viszont, hogy valamikor élete elején átszállították Amerikába, a szárazabb éghajlatú államban még értékelhető állapotban maradt, persze óriási munka vár a restaurátorokra. A talált DB4-et elárverezik, a Telegraph [/url]szerint még ennyire rossz állapotban is meg fogják adni érte a 385 ezer angol fontot, vagyis csaknem 150 millió forintot. Hogy miért ennyire értékes? Ugyan utódja a DB5 híresebb a James Bond filmek miatt, a DB4-ből csupán 1200 készült, így annál sokkal ritkább.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?