Így hempereg a gigantikus Mercedes

Ilyen egyszerű megborítani egy modern SUV-t

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hiába a temérdek vezetéstámogató segéd és biztonsági elektronika, ha kikapcsolják, veszélyes játékszer lesz egy kéttonnás SUV, amit ennyire egyszerű megborítani.


Azt gondolnánk, hogy ma már elég komoly fejlesztések során jut el egy autó odáig, hogy az utcán nagyon béna dolgokat ne műveljen. Persze, a rengeteg segédelektronika kikapcsolásával minden felelősség a sofőrre hárul, ám úgy is különös, hogy képes szinte magát felborítani egy több mint kéttonnás SUV. A Mercedesnél már az első A-osztálynál voltak problémák az úttartással, ám ezek szerint továbbra is fennáll a veszély magasabb építésű autóiknál. Látható, hogy mi volt a sofőr célja, ám ez nagyon rosszul sült el.
Hirdetés

Egy francia kisváros egyik körforgalmában szeretett volna driftelni az állandó összkerékhajtású AMG GLE 63-mal, ám ahelyett, hogy a fenekét csúsztatta volna meg, az SUV kigáncsolta önmagát. Sem a sebesség, sem a belső szegély nem tűnik túl nagynak, egész egyszerűen a magas súlypont, a tetemes erő és a fix összkerékhajtás viccelte meg a sofőrt, akinek így sikerült meghempergetnie a prémium SUV-t. A kár jelentős, és tekintve, hogy állítólag csak egy esküvőre bérelték, kínos lesz a biztosítás rendezése, már ha egyáltalán kötöttek rá.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2018.06.18. at 11:15
    Permalink

    Ez a videó is sokat fog segíteni a biztosítóval 🙂

    Amúgy érthetetlen a jelenség amit a kocsi prodkukál.

    Nem egy alpesi szerpentinen vagyok túl az XC60-assal, és sokkal jobban szeretem vezetni, mint a V70-est. Főleg a szerpentinekre jellemző hogy sok érdekes helyzetben előzöl mert akkor lehet amikor belátod a szembeforgalmat (pl a visszafordítós hajtűkanyarban).

Vélemény, hozzászólás?