Így már nem is olyan furcsa a BMW i3

Teljesen újrahasznosítható autót mutatott be a BMW

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Árulkodó a BMW új tanulmányautójának a neve. Az iVision Circular újrahasznosított és újra is hasznosítható anyagokból épül.

Az már biztos, hogy a BMW-nél értenek a közönség sokkolásához. Ugyanis az i Vision Circular formaterve is eléggé elrugaszkodott, szebb kifejezéssel jövőbemutató, de tény, hogy a mögötte megbújó filozófia nagyon is üdvözlendő. Mármint az egész autó mögötti filozófia, hiszen az újrahasznosítást helyezi előtérbe. Nem is tagadja a BMW, hogy a tanulmányautó a 2040-es évek városi kisautóját vetíti előre. A kompakt méretű villanyautóról sem maradtak le a vesék, de gazán egyedi interpretációban, a fényszórókat is magukba olvasztva tálalták. A veséken kívül a Hofmeister-könyök is árulkodik még arról, hogy a BMW-nél nem felejtették el a hagyományokat, de ezen az autón amúgy sem a dizájn a lényeg, hanem a fenntarthatóság.
Hirdetés
A bajor gyártó célja, hogy az autó teljes élettartama alatt klímasemleges maradjon. Konkrétan 2030-ra negyven százalékkal szeretnék csökkenteni az autók teljes élettartama alatti szén-dioxid kibocsátást. Az autó karosszériája újrahasznosított alumíniumból készül, a lemezek alá álmodott szilárdtest-akkumulátor pedig szintén újrahasznosítható anyagokat tartalmaz. A műszerfalat egy óriási kristálynak tűnő szerkezet uralja, amely fényeffektusokkal kommunikál, de képernyők nicsnenek, a műszeregységet HUD-ra cserélték. Természetesen bent is újrahasznosított anyagokból készült ülések találhatók, a kormánykerék 3D nyomtatással készült, fűrészporból. Végül érdemes még megemlíteni, hogy villanyautóként nem csak felvenni képes az energiát, de visszatáplálni is egy ház rendszerébe, amennyiben szükség van rá. De valószínűleg igazi sorozatgyártású autó nem lesz belőle, viszont a jövőbeli BMW modellekben felhasználhatják az i Vision Circular megoldásait.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?