Így robban a Rolls-Royce a művészet oltárán

Egy Rolls-Royce Silver Shadow felrobbantása szigorúan művészileg

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tyler Shields görkorisként kezdte, most meg Rollsokat robbantgat. Micsoda művész az ilyen?


Nem kell az idősebbeknek sem megijedni, a kilencvenes évek és vele a hazai maffialeszámolások korszaka elmúlt. Igaz Rolls-Royce-ot itthon nem robbantottak fel, csak Kispolszkit, de volt például Bentley-s mészárlás is. Az alábbi videón az látható, amint Tyler Shields médiaművész felrobbant egy Rolls-Royce Silver Shadowt. Hogy miért csinálja? Azért is, hogy pukkassza a polgárt. Nézzék meg a videót!
Hirdetés


A sármos, elegáns úr a legnagyobb természetességgel viszi a kanna benzint szőke babája felé, aki készségesen be is terpeszt a motorházon és közepesen erotikus mozdulatokkal meg is locsolja az öreg brit limuzint a tüzelőanyaggal. Aztán sprint a fedezékbe, és jön a várt tűzijáték. Mindez nagyon igényes és tűéles képeken megörökítve, a drámai hatás kedvéért lassítva. A helyszín a Mojave sivatag, a szereplők Ana Mulvoy-Ten és Cru Ennis. A lenti werkfilmben meg lehet nézni, hogy zajlik egy ilyen forgatás. Az persze nem derül ki, hogy miért robbantás és miért pont Rolls-Royce, de tuti, hogy többeknél ezzel is ki fogja verni a rendező a biztosítékot.

Hogy szentségtörés lenne egy ilyen régi Rolls elfüstölése? Nem hiszem. Az 1965 és 1980 között gyártott Silver Shadow máig a legnagyobb tömegben gyártott RR. Ez volt az első önhordó karosszériájú limuzinjuk, nem csoda, hogy 15 év alatt elment belőle jó 30 ezer példány. Ez a fehér autó ráadásul egy második szériás amerikai kivitelű darab, ami ebben a formában, gumírozott lökhárítóval és a lámpák alatti kis rács nélkül 1977 és 1980 közötti lehet. A projekt költségvetéséről annyit, hogy ma itthon egy ilyen késői példány OT rendszámmal sem kerül többe 5,5 millió forintnál, de az amerikai árak ennél persze még alacsonyabbak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?