Ilyen lesz az új Renault Mégane?

Odébb még az új Renault Mégane érkezése, dizájnterv már most van rá

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Leghamarabb 2016-ban jöhet a Renault Mégane negyedik generációja, ami minden bizonnyal a márka legújabb dizájnnyelvével jön.

A Renault eddig ismert jövő évi terveiben nem szerepel még a teljes sorozatként 1995-ben, most futó harmadik generációjával 2008-ban érkezett Golf-osztályos Mégane lecserélése. Leghamarabb 2016-ban léphet piacra a Mégane IV, amely kapcsán egyelőre gyári dizájnterv sincs. A Szingapúrban élő, de eredendően maláj, Kuala Lumpurból származó Theophilus Chin azonban már megálmodta, szerinte miként nézhet ki a legújabb Mégane.
Hirdetés

Az autóipari manipulátor, ahogyan magát Theophilus Chin nevezi, a gyári híreszteléseknek megfelelően a jelenleginél dinamikusabb vonalvezetésű, a márka mai arculatába illő, leginkább az ősszel megismert és egyliteres fogyasztással kecsegtető Eolab koncepcióhoz hasonló vonalakkal álmodta meg a Mégane IV-est. Úgy, hogy a jelenlegi Clio vagy az új, tavasszal a hazai piacra is befutó Espace mellett teljes mértékben a flottába illeszkedő legyen. Alapjait a márka, illetve a Renault-Nissan szövetség - tömegcsökkentést ígérő - CMF platformja adja majd, motorból csakis turbós (benzines és dízel) egységek várhatók, új lesz a fedélzeti információs-navigációs rendszer is. A hűtőmaszkon pedig akkor lesz a rombuszembléma, mint Mégane orrán még soha.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?