Ilyen lett volna az Audi TT targatetővel

Az első generációs Audi TT-ből érkezett volna az Open Sky változat

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A hamarosan búcsúzó Audi TT első kiadásából a kupé és kabrió kiviteleken kívül egy harmadik karosszériatípus is számításba jött, ám sajnos gyártásba nem került.

A formás kis Audi sportkocsi napjai meg vannak számlálva, hivatalosan is bejelentették a típus megszűnését, mivel a kis Audi iránti kereslet jelentősen csökkent az utóbbi években. Ám nem volt ez mindig így, az elmúlt néhány évet leszámítva jól fogyó típusnak számított a három generációt megélt Audi TT. A végül megjelent nyitott és zárt kivitel mellett készült targatetős változat is egy prototípus erejéig. Az egyedi modell műszakilag teljesen megegyezett a szériapéldányokkal, csupán a tetőt tervezte át a Magna Steyr az Audi megbízásából. A Magna Steyr egyébként a világ egyik legnagyobb önálló autóipari tervezője, az Audi TT is az ő munkájuk, így kézenfekvő volt, hogy az Open Sky változatot is ők tervezzék.
Hirdetés
A targa változat esetében megmaradt a kupés sziluett, ezt egészítette volna ki a nyitott tető nyújtotta élmény. A két részből álló tetőelem a súlycsökkentés és a könnyű kezelhetőség érdekében üvegszálas kompozitból készült. A tervezők nem vették félvállról a munkát, ugyanis a tető pontosan passzol a csomagtartóba, bár ilyenkor a poggyász a hátsó ülésre kényszerül. A targa változat sajnos nem került gyártásba, ennek egyik oka lehet, hogy 2001-ben a World Trade Center elleni terrortámadás után néhány nappal mutatták be típust, így az nem sok figyelmet kapott. Mindenesetre az Open Sky nevű változat üde színfoltja lett volna a kínálatnak, tovább öregbítve a típus hírnevét.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?