Íme a Ford elektromos, 480 km hatótávot ígérő SUV-jának fara

Mustangra ütő elektromos szabadidő-autót hoz a Ford

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Azt már korábban bejelentette a Ford, hogy a Mustang által insipirált elektromos szabadidő-autót hoz, most már kép is van róla.


Mi a Ford leginkább ikonikus modellje? Hát a Mustang! Mi a leginkább kedvelt autóforma ma? Igen, a SUV! És merre is tart az autóipar? Legtöbbek szerint az elektromos autózás felé. Így aztán a Ford ügyesen egybegyúrta mindezt, s 2020-ra egy Mustang által ihletett formavilágú szabadidő-autót ígér élhető, 480 kilométeres hatótávval. A két év múlva már piacra ígért újdonságról ma tették közzé az első beharangozó fotót, s nagyon nem lennénk meglepődve, ha a koncepciómodell a Párizsi Autószalon idejére meg is jelenne. Az elektromos SUV mindenképp korszakalkotó, ez az első új modell, amin a kifejezetten elektromos autók fejlesztésére felállított Ford Team Edison csoport dolgozott.
Hirdetés

Ez a csapa vezetőjével, a globális termékfejlesztési igazgató Darren Palmerrel egyetemben nemrégiben költözött be egy új irodaházba Detroit belvárosában, ahol a globális és a helyi igényeket egyaránt szem előtt tartva fejlesztik a jövő Ford portfólióját. 11 milliárd dollárt fektet abba a márka, hogy 2022-ig 40 tagúra növelje elektromos hajtású járműveinek globális kínálatát, amiben 16 tisztán elektromos hajtású modell szerepel majd.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?