Ingyenes futóműjavítást kap közel 2800 Tesla tulajdonosa

Az érintett Tesla Model 3-asok és Model Y-ok futóműhibáját mindenképp orvosolni kell

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy lengőkar elszabadulhat, ezért hívnak vissza 2791 Teslát. Eddig balesetet szerencsére nem okozott az összeszerelési hiba, amit ingyenesen javít a gyártó, függetlenül attól, hogy az érintett csavarok meghúzása, vagy az alkatrészek cseréje szükséges.

A visszahívás a 2019 és 2021 közt gyártott Model 3-asokra és a 2020-2021-ben gyártott Model Y-okra vonatkozik, ám közel sem biztos, hogy minden autó javítást igényel, a hiba ugyanis csak bizonyos, véletlenszerű példányokon fordul elő, amelyeken egy lengőkarrögzítő csavart nem megfelelően húztak meg az összeszereléskor. Ha az adott járművön nincs hiba, és minden a megfelelő nyomatékértékre lett húzva, akkor nem végeznek javítást, ha laza a csavar, de még nincs kár, akkor a helyes értékre húzzák azt, ha pedig már nem lehetséges az előírt gyári állapot visszaállítása, akkor az összes érintett alkatrészt cserélni fogják.
Hirdetés
A gyártó hangsúlyozta, hogy a visszahívás csak megelőző jellegű, hiszen eddig nem történt személyi sérülés a rosszul meghúzott lengőkarok következtében. Ráadásul ha komolyabb hibát is okozna a mulasztás egy adott példányon, akkor is kicsi a baleset veszélye, ilyen esetben ugyanis az autó kezelhetőségének változásánál jóval észrevehetőbb az egyértelmű futóműhibára utaló, kopogó hang. Ennek ellenére egyértelműen szükséges kivizsgáltatni és ingyenesen megjavíttatni a hibát, ehhez időpontegyeztetés szükség esetén a Tesla mobilalkalmazásán keresztül is lehetséges.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?