Ingyenes futóműjavítást kap közel 2800 Tesla tulajdonosa

Az érintett Tesla Model 3-asok és Model Y-ok futóműhibáját mindenképp orvosolni kell

Egy lengőkar elszabadulhat, ezért hívnak vissza 2791 Teslát. Eddig balesetet szerencsére nem okozott az összeszerelési hiba, amit ingyenesen javít a gyártó, függetlenül attól, hogy az érintett csavarok meghúzása, vagy az alkatrészek cseréje szükséges.

A visszahívás a 2019 és 2021 közt gyártott Model 3-asokra és a 2020-2021-ben gyártott Model Y-okra vonatkozik, ám közel sem biztos, hogy minden autó javítást igényel, a hiba ugyanis csak bizonyos, véletlenszerű példányokon fordul elő, amelyeken egy lengőkarrögzítő csavart nem megfelelően húztak meg az összeszereléskor. Ha az adott járművön nincs hiba, és minden a megfelelő nyomatékértékre lett húzva, akkor nem végeznek javítást, ha laza a csavar, de még nincs kár, akkor a helyes értékre húzzák azt, ha pedig már nem lehetséges az előírt gyári állapot visszaállítása, akkor az összes érintett alkatrészt cserélni fogják.
Hirdetés
A gyártó hangsúlyozta, hogy a visszahívás csak megelőző jellegű, hiszen eddig nem történt személyi sérülés a rosszul meghúzott lengőkarok következtében. Ráadásul ha komolyabb hibát is okozna a mulasztás egy adott példányon, akkor is kicsi a baleset veszélye, ilyen esetben ugyanis az autó kezelhetőségének változásánál jóval észrevehetőbb az egyértelmű futóműhibára utaló, kopogó hang. Ennek ellenére egyértelműen szükséges kivizsgáltatni és ingyenesen megjavíttatni a hibát, ehhez időpontegyeztetés szükség esetén a Tesla mobilalkalmazásán keresztül is lehetséges.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?