Intelligens tempomatot fejlesztett a Ford

Új fejlesztésű, intelligens tempomat érkezik az új Ford S-Max kínálatába

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Ford legújabb fejlesztése segít a gyorshajtások megelőzésében. Elsőként az S-Max kapja meg ezt a biztonsági, sokak számára pedig inkább idegölő extrát.


A táblafelismerő extra már több Ford modellhez is rendelhető, továbbá számos autógyártó kínálja ezt a hasznos extrát. A távolságtartós tempomat sem számít már újnak. A Ford új fejlesztése ezt a két aktív biztonsági felszerelést vette alapul és alkotta meg az intelligens tempomatot. A rendszer lényege, hogy egy kamera figyeli a közúti sebességkorlátozó táblákat, akárcsak a már meglévő táblafelismerő rendszer. Ha aktiválva van az intelligens tempomat, akkor abban az esetben, ha gyorsabban haladunk, mint a tábla szerinti megengedett tempó, akkor automatikusan lelassít arra a sebességre, amellyel az adott útszakaszon közlekedhetünk.
Hirdetés

Az intelligens tempomat az új S-Maxba kerül majd be elsőként. Hogy mennyire lesz idegesítő és a többi közlekedő számára zavaró, az majd a valóságban kiderül. Természetesen nem kötelező extra lesz, aki már most tudja, hogy neki ez felesleges, az ne is rendeljen ilyet. Sokan vannak így a stop/start rendszerrel, ami valóban tud néha idegesítő lenni, azonban egy gombnyomással az is teljes mértékben kiiktatható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?