Ismét a DS a Formula E bajnoka

Rekordot rekordra halmoz a DS a Formula E sorozatban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megvédte bajnoki címét a DS, de pilótafronton változott a bajnok személye.

Az elsők között lépett be a DS a Formula E bajnokságba, ahol hamar az élvonalban találta magát. Miután 2018-2019-ben mindkét bajnoki címet megszerezte a DS TECHEETAH és Jean-Éric Vergne, a DS ebben a szezonban is duplázott, ám ezúttal António Félix da Costa szállította a pilóták közötti bajnoki címet. Azonban most először történt meg az, hogy a két bajnoki címet már a szezon utolsó versenye előtt megnyerték. A DS Automobiles jelenleg magáénak tudhatja az egymás után elnyert bajnoki címek rekordját (2 csapatgyőzelem és 2 egyéni győzelem) és a legtöbb pole-pozíció rekordját is (összesen 13). A DS Automobiles egyben az első konstruktőr, amely 2016 óta minden évben ePrix versenyt nyert. Persze az aktuális szezont megkavarta a járvány, de a DS így is brillírozott. A 2019-2020-as szezonban négy győzelem, kilenc pódium, öt pole pozíció és három leggyorsabb kör szerepel a márka neve mellett, mindezt 11 ePrix során szerezték. A DS E-TENSE FE20-ak maguk mögé utasították a Nissan IM02-t, a Mercedes-Benz EQ Silver Arrow 01-et, az Audi e-tron FE06-ot, a BMW i.FE20-at, a Jaguar I-Type IV-et, a Porsche 99X Electric-et, a Mahindra M6 Electro-t, a PENSKE EV-4-et és a NIO FE-005-öt. Soha egyetlen csapat (+77 pont) és egyetlen pilóta sem (+71 pont) végzett egy szezonban ilyen nagy előnnyel a konkurencia előtt.
Hirdetés
António Félix da Costa szintén több rekordot felállított Berlinben 3 egymás utáni pole-pozíciójával, egy szezonon belüli három egymást követő győzelmével és az első mesterhármassal (pole pozíció, győzelem és leggyorsabb kör). Természetesen a sportszereplésből az utcai modellek is profitálnak, pontosabban az ott szerzett tapasztalatokból. A DS Automobiles ugyanis a villanymotoroknál, illetve az akkumulátorok, a teljesítményszabályozás és a szoftvermenedzsment területén alkalmazott technológiáknál és döntéseknél a versenysportban megszerzett tapasztalataira támaszkodik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?