Ismét a papírforma: a Lexus és a Toyota a legmegbízhatóbbak

Megbízhatósági lista: valamit tudnak a japánok

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megérkezett a J.D. Power idei újautó megbízhatósági felmérése, és a meglepetés az, hogy nincs meglepetés.

Az idén 30 éves J.D. Power szakértői nyolc kategóriában összesen 177 különböző hibalehetőségre kérdeznek rá az észak-amerikai felhasználók között. 2019-ben összesen 32.952 autótulajdonost faggattak a 2016-ban vásárolt és azóta használt autójuk használatáról és az azóta felmerült problémákról. A végső pontszámok azt mutatják meg, hogy száz autón hány db hibajelenséggel találkozhatunk.
Hirdetés
A jó hír az, hogy összességében megbízhatóbbnak tűnnek az autók: 2019-ben 4 százalékkal javult az autók minősége a tavalyi felméréshez képest (idén 136 hibajelenség az iparági átlag száz gépkocsin, míg tavaly 142 volt). Az autótulajdonosoknak leggyakrabban az akkumulátorok megbízhatóságával, valamint a hangfelismerő funkciók és a sebességváltók működésével gyűlt meg a bajuk - magyarán a hibák kapcsán nem kell egetverő problémákra gondolni.
Érdekesség, hogy idén először fordult elő az az eset, hogy kevesebb probléma volt a tömegpiaci autókkal, mint a luxusjárművekkel. Előbbi kategóriában a Toyota (108 pont), utóbbiban pedig a Lexus (106 pont) lett befutó az összesítés során. De ha a kategóriánkénti összevetéseket nézzük, mind a Toyota, mind a Lexus 2-2 első helyet könyvelhetett el.
A személyautók sorában a Toyota Camry (középkategória) és a Lexus ES (prémium középkategória) lett az első, emellett a crossoverek és a terepjárók versenyében a Lexus GX (prémium középkategória) és a Toyota Tundra (középkategória) hódította el az aranyérmet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?