Itt a Mercedes EQS, ami nagycsaládos támogatást is kaphatna!

Nem teketóriáztak sokat a névadással. EQS SUV néven jön a Mercedes új villanyautója

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hét üléssel indul csatába a Mercedes EQS SUV olyan riválisok ellenében, mint például a BMW iX, vagy a Tesla Model X.

Egy kicsit nőtt csak nagyobbra az EQS a már említett riválisoknál, hiszen hossza 5130 mm, szélessége 1955 mm, magassága pedig 1727 mm. Tengelytávolsága megegyezik az EQS limuzinéval, tehát 3200 mm, de a legnagyobb ütőkártyája az opcionálisan rendelhető harmadik üléssor, amellyel hétszemélyessé válik az autó. Persze a második sor is előre-hátra állítható, összesen 127 mm a mozgástere, szóval a helykínálatban valószínűleg a csúcson helyezkedik el kategóriájának ritka képviselői között. Formailag is hű maradt a limuzinhoz, annak felfújt változataként tekinthetünk rá, stíluselemei mér ismerősek róla. Bent ugyanez igaz, alapfelszereltségként 12,8 colos infotainment képernyővel, valamint 12,3 colos digitális műszeregységgel vásárolható meg, ám extraként ott az MBUX Hyperscreen, amelynek három képernyője egyetlen 56 colos, ívelt üveglap alatt helyezkedik el. Persze hátul is 11,6 colos monitorok várják az utasokat, valamint középre is kérhető egy táblagép, ami ráadásul kivehető. Az EQS SUV alapfelszereltségéhez tartozik még a légrugós, adaptív lengéscsillapítós futómű, valamint a 10 fokos elfordulásra képes hátsókerék-kormányzás is.
Hirdetés
Kezdetben két összkerékhajtású és egy hátsókerék-meghajtású változatban elérhető az új típus. A 450+ az alap, a maga 355 lóerejével és 568 Nm forgatónyomatékával. Ennek a modellnek csak a hátsó kerekei hajtottak, ellenben a 4MATIC változattal, ami bár ugyanolyan erős, de 800 Nm a forgatónyomatéka. A csúcson az 580 4MATIC található, amelynek összteljesítménye 568 lóerő, maximális nyomatéka pedig 858 Nm. A Mercedes ígérete szerint mindegyik változat feltölthető fél óra alatt 10-ről 80 százalékosra. A hatótávot pedig több mint 600 kilométeresre ígérik, bár nem részletezték, hogy pontosan melyik modell esetében. Mindenesetre ez elmarad a limuzin értékétől, amelynek bizonyos változatai papíron 770 kilométeres hatótávolságot tudnak.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?