Itt a piac legkisebb kabriója, a nyitott smart fortwo

A smart megmutatta az új fortwo kabriót

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

15 éve jelent meg az első smart kabrió, most meg a harmadik széria nyárias változata. A piac egyetlen nyitott miniautója igazi karakter.


A sima smart fortwo adja a kabrióváltozat alapját, így a kocsi karaktere azét idézi, egy kis plusszal. A dizájn ismerős, csak épp kurta a kontraszt színnel kiemelt B-oszlop, és nincsen fém tető. Van viszont egy vászonból, amit ráadásul villanymotor mozgat - hiszen a smart a Mercedes-Benz terméke. A nyitáshoz elég a harmonikának 12 másodperc és a vásárlók háromféle színben kérhetik: feketében, kékben és pirosban. Gyakorlott kabriósokban már biztos felmerült a kérdés, hogy miből van a hátsó ablak? Üvegből, ami nem megy tönkre a tetőmozgástól, mint a hajlékony műanyag.
Hirdetés


Piaci bevezetésekor kétféle motorral lesz elérhető, az alap a 71 lóerős, 91 Nm nyomatékú, az erősebb turbóval 90 lóerős és 135 newtonmétert teljesít. Előbbi 1,0 literes, utóbbi 0,9-es, mindkettő háromhengeres. Az ötfokozatú kéziváltó helyett lehet kérni a kabrió smarthoz is hatfokozatú duplakuplungos automatát is. A gyártó szerint 15 százalékkal tudták növelni a fortwo torziós merevségét, így sikerült csökkenteni a kabriók tipikus csavarodási hajlamát. Mindehhez kiegészítő merevítések sorát kellett a mérnököknek alkalmazniuk, így került bele plusz keresztmerevítés és nagy szilárdságú acélcsöveket húztak az A-oszlopokba. A hivatalos bemulattató Frankfurtban lesz, Németországban már novembertől rendelhető a nyitott kisautó és februárra tervezik az első kiszállásokat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?