Itt az új Corvette, és finomabb, mint valaha

Bemutatkozott az alapból 450 lóerős Corvette C7 Stingray

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Detroitban lerántották a leplet a hetedik generációs Corvette sportkocsiról - a C7 alapból 450 lóerős, és kiérdemelte a Stingray utónevet is.


A Detroiti Autószalonon leleplezték a korábban csak spekulatív fotókon látható Corvette C7-est - a Chevrolet idén 60 éves kultuszautójának hetedik generációja a sajtóanyag szerint újrafogalmazza a modern teljesítőképességet, s mivel megtestesíti a technika, a design és a teljesítmény tökéletes egyensúlyát, méltán viselheti harmadikként az ikonszerű Stingray típusnevet is. Még akkor is, ha a laprugó maradt...
Hirdetés

A 2014-es modellévű, a szalonokba ősszel érkező Stingray minden idők legerősebb standard Corvette-je: 6,2 literes V8-as benzinmotorja 450 lóerős és 610 Nm nyomatékú, 100 km/h-s tempóra 4 mp alatt gyorsul, kanyarban pedig állítólag 1 g-nél nagyobb keresztgyorsulásra képes. Ezenkívül a várakozás szerint a legtakarékosabb fogyasztású is lesz, jócskán javítva a jelenlegi széria 10,7 literjén.
"Akárcsak a ’63-as Stingray, a legjobb Corvette-ek élvonalbeli képességeket, csúcstechnikát, lélegzetelállító designt és vérpezsdítő autózási élményt nyújtanak" - mondta a General Motors North America elnöke, Mark Reuss. "A design, a technika és az autótervezés fejlődésének köszönhetően a vadonatúj Corvette minden eddigit felülmúl."
A C7 mindössze két alkatrészt vesz át az előző nemzedéktől, új a váz és a futómű, a hajtómű és a vezetőtámogatás is. A fejlett hajtómű-technika egyik eleme az öt pozíciójú menetmódválasztó (Drive Mode Selector), amely a jármű 12 paraméterét hangolja a vezető stílusához. A 7 fokozatú manuális sebességváltóhoz tartozó aktív fordulatszám-illesztés (Active Rev Matching) előre felkészül a váltásokra, és úgy állítja be a motor fordulatszámát, hogy mindig tökéletes legyen a kapcsolás.
Az LT1-es motor jellemzői a közvetlen benzinbefecskendezés, az Active Fuel Management elektronikus felügyelet, a folyamatosan változó szelepvezérlés és a teljesítményt fogyasztáscsökkenés mellett növelő égésrendszer. Könnyű anyagok, például karbon géptető és kivehető tetőpanel; kompozit sárvédők, ajtók és hátsó oldalfalelem; karbon nanokompozit padlólemez és új alumíniumváz biztosítják az 50/50 százalékos tengelyterhelés-arányt. A világítást gázkisüléses (xenon) fényszórókkal és fénydiódákkal (LED) oldották meg. Az utasteret valódi karbonnal, alumíniummal és kézzel varrott bőrrel burkolták, kétféle ülés választható – mindegyik pehelykönnyű magnéziumvázú, és remekül tartja a testet –, két darab 8 colos, konfigurálható képernyő tájékoztat és szórakoztat. Versenyzésre alkalmas Z51 Performance Package is elérhető elektronikus felügyeletű differenciálzárral, szárazkarteres kenéssel, differenciál- és váltóműhűtéssel, valamint a nagy sebességű stabilitást fokozó aerodinamikai csomaggal.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?