Janika visszatér: ismét Peugeot-val indul

Már nem titok ifj. Tóth János visszatérése az Országos Rallye Bajnokságba

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tavaly még kérdőjeles volt, de már felvetődött ifj. Tóth János hétszeres ralibajnok visszatérése. Most már biztos, az első osztályban indul.


A hír nem meglepő, eddig azonban csak remélhettük azt, ami már tény. Ifj. Tóth János hétszeres ralibajnok a Peugeot Hungária támogatásával egy - általa már tavaly kipróbált - Peugeot 208 T16 R5 volánjánál, a kétszeres abszolút magyar bajnok navigátorral, Szőke Tamással tér vissza az Országos Rallye Bajnokság első osztályába.
Janika a szezonnyitó Eger Rallye alkalmával, március utolsó hétvégéjén tér vissza először élesben a rali világába, ám addig két tesztet is végre kíván hajtani. A felkészülés persze már most javában tart, s miként azt a Peugeot Total Hungária Rallye Team írja, a három év kihagyás után visszatérő versenyző már most jó formában van, izomzata átlagon felüli.
A három éves szünet természetesen nem volt eseménytelen, Janika kemény fizikai edzésekkel, s futással készült a szezonra. Tavaly épített egy tréningautót, hogy formában maradjon, s ez meg is mutatkozott azon a fizikai állapotfelmérésen, amelyen nemrégiben vett részt azzal a céllal, hogy tudományos alapokra helyezze a felkészülést.
Hirdetés
„Kíváncsi voltam a feladatokra, és arra is, milyen eredményt hoznak a vizsgálatok” – vallotta be ifjabb Tóth János, akit a Michelisz Norbi felkészülését is segítő F&M fitness and more orvosi és sportközpont, Fit4Race programjának keretén belül vetettek alá tüzetes vizsgálatnak. „Megtudtam, hogy négy kiló súlyfelesleg van rajtam, de a doktor szerint ezzel nem is kell foglalkoznom, mert olyan izomzatom van, hogy ez belefér. Tény, nagyon sokat futok, de nem gondoltam, hogy ez ennyit számít. A doki azt mondta, száz-százötvenezer embert vizsgált meg előttem, és a terheléses futás azt mutatta: egy NB I-es futballistáéhoz hasonlítható az izomzatom...”
Először tehát e hónap végén szurkolhatunk Janikának, ő maga is nagyon kíváncsi rá, mennyi idő alatt rázódik vissza, s lesz ugyanolyan gyors, mint annak idején, amikor a bajnoki címeit szerezte.
Fotók: Peugeot Total Hungária Rallye Team
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?