Jéghideg: szakadékba és jeges vízbe zuhant két teherautó

Mentés közben borult szakadékba két teherautó

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem viccel a 40 tonnás kamion, mentése közben megbillen, szakadékba borul és magával rántja az őt mentő vontatót is. Az élet olykor kegyetlen.

Jön a tél, talán a hó is, s minden bizonnyal számolnunk kell majd elakadt autókkal is. Mentésük legtöbbször különös figyelmet igényel. Például vonatókötelet csakis a kijelölt vonószemekhez, ne a lökhárítókhoz rögzítsünk, s kötélből is készüljünk fel minőségivel, de ne feledjük, hogy még fontosabb eszköz az ásó, az autókat sem lehet ugyanis ész nélkül rángatni, előtte meg kell próbálni az útjukat felszabadítani.
Hirdetés

Különösen fontos továbbá, hogy télen, csúszós úton, ha már menteni kell, azt lehetőség szerint összkerékhajtású és a vontatott autó tömegét lehetőleg nem csak elérő, hanem túl is lépő autóval tegyük. Nyilván nem könnyű ilyet leakasztani, de mással sokszor nem érdemes belevágni a mentésbe. Szélsőséges esetben még az alábbi, információink szerint még idén tavasszal egy norvég kamion mentésekor tapasztalt jelenség, azaz az is előfordulhat, hogy a mentett autó magával rántja a mentőt - jelen esetben egy szakadékba, annak mélyében pedig a jégkásás vízbe.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?