Jelentősen drágul a benzin, még jobban a gázolaj

Ismét számottevő áremelkedés a töltőállomásokon

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

E héten sem marad el az üzemanyagok áremelkedése, a benzin ára 5, a gázolajé 8 forinttal kerül feljebb.

Július első hetében, egészen pontosan annak második felében az idei év legkedvezőbb áraival, az olcsóbb töltőállomásokon akár 400 forintos literár alatt tölthettük a benzin és a gázolaj literét is, azóta azonban már eddig is két alkalommal drágultak az üzemanyagok. A benzin ára eddig két részletben 14, a gázolajé 15 forinttal került feljebb, e hét közepén pedig újabb 5 forinttal emeli a benzin, 8-cal a gázolaj nagykereskedelmi árát a Mol. Ugyanilyen mértékű áremelés várható a töltőállomásokon is, azaz a 95-ös átlagos ára 424-425 forintra, a dízel üzemanyagé pedig 432-433 forintra hízik szerdától.
Az eheti áremelés után a legolcsóbb kutakon is hiú ábránd lesz a 410 forintnál olcsóbb benzin, a drágább töltőállomásokon pedig gond nélkül találkozhatunk majd 450 forintnál magasabb literárakkal, főként a gázolaj esetében.
Hirdetés

Egy évvel korábban 385 forint volt a benzin átlagára, a gázolajat pedig 371 forintos középáron adták a töltőállomások, az elmúlt 12 hónapban tehát átlagárak szerint 39-40 forinttal nőtt a benzin, 61-62 forinttal a gázolaj ára, azaz az egy év alatt bekövetkezett drágulás 10,4, illetve 16,7 százalékos.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.30. at 19:54
    Permalink

    Undorító ami itthon megy emberek 3-napja voltam Horvátországban egészen pontosan Zadarban tankoltam Gázolajat 365 forintért!! És azért hozzá kéne tenni,hogy itt még mindig látszanak a háború nyomai foszlányokban és még sok le bombázott ház van árván hagyva őket meg érteném,hogy drága az üzemanyag náluk de NEM!! Itthon mi a F@SZOMÉRT ILYEN DRÁGA??????????

Vélemény, hozzászólás?