Jelentősen drágulnak az üzemanyagok pénteken

Duplán is ajánlott még péntek előtt tankolni

Szerda után pénteken is drágulnak az üzemanyagok, nem is kicsit. Mutatjuk, mennyivel kerül feljebb a benzin és a gázolaj ára.

Bár a 480 forintos hatósági ár a magyar magánszemélyek autói, a taxisok és a mezőgazdasági gépek számára továbbra is érvényben van, a céges autók már ugyanúgy piaci áron tankolandók, ahogyan a külföldi rendszámosok és a 7,5 tonna feletti teherautók is. A piaci ár pedig bár a múlt héten jelentősen csökkent, e héten ismét emelkedésnek indult, ahogyan arról már beszámoltunk, szerdán a benzin csak 3, a gázolaj viszont 8 forinttal drágult - literenként. Erre jön egy jelentős többlet még pénteken.
Hirdetés
A Holtankoljak.hu értesülése szerint a hét utolsó munkanapján, amikorra a Független Benzinkutak Szövetsége előbb sztrájkot hirdetett, majd törölte azt (lásd itt), nos akkor

a benzin literára további 5, a gázolajé 15 forinttal fog feljebb kerülni.

A 95-ös átlagára így 671,9, a gázolajé 745,9 forintra emelkedik. Nem csak az olcsóbb kevésbé drága tankolás, hanem azért is ajánlott még péntek előtt megtölteni autónkat, mert mint azt már megírtuk, a töltőállomások maguk döntenek annak kapcsán, hogy tartanak-e üzemszünetet augusztus 19-én és 20-án. Fel kell készülni arra, hogy mindenütt azért nem lehet majd tankolni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?