Jó befektetésnek tűnik a Hyundai Ioniq

Legyen tisztán elektromos vagy hibrid, értékőrző a Hyundai Ioniq

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Eurotax elemzése szerint még az elektromos, illetve hibrid autók körében is kimagasló értéktartást ígér a Hyundai Ioniq.


Az Eurotax idén szeptemberi felmérése szerint a hagyományos, illetve konnektoros hibrid, valamint tisztán elektromos hajtáslánccal (már hazánkban is) kapható Hyundai Ioniq a legtöbb európai országban vezeti az értéktartási rangsort. Bár a vevők sok esetben félnek a hibrid és elektromos autók akkumulátorának élettartamától, a Hyundai 5 év kilométerkorlátozás nélküli általános, valamint 8 évig/200 000 kilométerig a nagyfeszültségű akkumulátorra élő garanciája sokat javít értéktartásán. A tisztán elektromos változatnál fontos annak 280 kilométeres hatótávja is, a tágas karosszéria pedig mindegyik változatnál pozitívum: az Ioniq teljes értékű, elsődleges autóként is szolgálhat.
Hirdetés
Hyundai Ioniq Electric értéktartása - maradványérték 3 év, 60 ezer km után
Németország Franciaország Hollandia
BMW i3 49% 29% 44%
Hyundai Ioniq 47% 31% 42%
Volkswagen e-Golf 43% 27% 39%

Érdemes megnézni, hogy országonként miként változik a modell helye, illetve értéktartása. Megállapítható, hogy Franciaországban átlag alatti a villanyautók értéktartása, a hibrideké viszont kimagasló Spanyolországban. Ugyanakkor vélhetően nem féletlenül nem szerepel Olasz- és Spanyolország a villanyautók értéktartása kapcsán, alighanem túl szerény (náluk is) az esetszám ahhoz, hogy abból statisztikát lehessen készíteni.
Hyundai Ioniq Hybrid értéktartása - maradványérték 3 év, 60 ezer km után
Németország Franciaország Olaszország Hollandia Spanyolország
Hyundai Ioniq 48% 47% 41% 47% 50%
Toyota Prius 49% 47% 41% 42% 53%
Toyota Auris 46% 46% 37% 42% 50%

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 00:40
    Permalink

    Erről csalfaromlejjó fórumnyomorultat kell megkérdezni, mert ő az, aki vagy álmából, vagy a vizeletéből tudja előre 12 évre, hogy minek milyen lesz az értéktartása. Mátyás, sokkal egyszerűbben is megoldhattad volna, ha hozzá fordulsz, mint a téma nagy ismerőjéhez. Mit eurotaxozol, mikor ilyen elméitek vannak, mint az a wiki-fan?!

Vélemény, hozzászólás?