Jön a Toyota RAV4 hibridváltozata

Prius, Yaris és Auris után RAV4-ből is hoz hibridet a Toyota

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A szabadidő-autók őshazájában, az Egyesült Államokban, egészen pontosan New Yorkban mutatja be a RAV4 hibridjét a Toyota.

Bár felénk a Toyota hibrid modelljeit leginkább a Priusszal azonosítjuk, nálunk is kapható még a Yaris és az Auris is hibridként, meg persze ott a hétüléses Prius, a Prius , de valójában még több hibridje van a Toyotának. Az Egyesült Államokban tarol például a Camry és nemrégiben próbált Highlinder is, és további hibridek is választhatók. Nem titok, hogy a Toyota 2020-ra azt tervezi, hogy minden modelljéből lesz hibrid.
A miniautó, PSA-rokon Aygóból nincs és nem is várható, felette az Auris már az előző generációjával is elérhető volt hibrdiként, Corollából és Avensisből, valamint Versóból egyelőre nincs hibrid, a RAV4 szabadidő-autó kétmotoros változata viszont hamarosan, április 2-án a New York-i Autószalonon fog bemutatkozni. Nem csak hajtásmódjával, egy kicsit megjelenésével is el fog térni a többi változattól, ugyanakkor vélhetően a hibrid érkezésével a teljes sorozat kap egy apró frissítést.
Hirdetés
Bár a RAV4 Hybrid hajtásláncáról még nincs információ, jó eséllyel a Lexus NX 300h-éhoz hasonló lesz, 2,5 literes, Atkinson ciklusú négyhengeres benzinessel és villanymotorral, 194 lóerős kombinált teljesítménnyel. Részletek egy hét múlva, a New York-i premier után
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?