Jubileumi Mazda MX-5 debütál Goodwoodban

A Mazda Goodwoodban leplezi le az MX-5 25. évfordulós változatát

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Először 1989-ben jelent meg, idén 25 éves a Mazda MX-5. Az aktuális évfordulós széria a Goodwood Festival of Speed rendezvényen debütál.


A Mazda a június 26-29. között tartott goodwoodi Festival of Speed eseményen leplezi le ikonikus kétüléses roadsterének 25. évfordulós limitált változatát. A konvenciókkal szembe menő márka még sosem képviseltette a fesztiválon magát ilyen erősen – idén egy, a legfrissebb Skyactiv-modelleket és -technológiát bemutató standdal, illetve egy speciális, a Goodwood Házhoz közeli Mazda MX-5 installációval is jelentkezik. Utóbbival az MX-5 25. évfordulója előtt tiszteleg, és a 25. évfordulós modell leleplezése is ott lesz természetesen. Az augusztustól elérhető, a Roadster Coupé 2,0 literes változatán alapuló limitált szériából 750 sorszámozott darab készül az Egyesült Királyság számára, később lesz belőle balkormányos kivitel is.
A június 26-i Moving Motor Showban egy Mazda6, egy Mazda CX-5 és néhány MX-5 szerepel majd, a híres hegyi felfutó versenyen pedig egy történelmi RX-7-es rallyautó áll rajthoz a goodwood-i hétvégén.
Hirdetés
A Mazda Skyactiv-standja bemutatja a Genfben már leleplezett B-kategóriás kisautó-tanulmányt, a Mazda Hazumi koncepciómodellt, mely az új Mazda2 előfutára, az új generációs, kiemelkedő értékesítési sikereket elérő Mazda3-at, a Mazda6-ot, a CX-5-öt és számos alkatrészt (motorok, váltók, stb.), melyek együttesen a Skyactiv-technológiát alkotják.
A Mazda speciális MX-5-standja felvonultat néhány magántulajdonban lévő, korábbi (NA, NB) generációkat képviselő modellt, a 10. és 20. évfordulóra készült limitált változatokat, valamint a California, Le Mans, Sport Black és Sport Grafit speciális verziókat, a Mazda MX-5 GT4-es versenyautót, illetve az új MX-5 futóművét és hajtásláncát is megmutatja. A standon olyan autókat is kiállítanak, amelyek az eredeti, 1989-ben megjelent sportautó dizájnját inspirálták: ilyen például a Lotus Elan, vagy az MG Midget. De az igazi különlegesség mégis a 25. évfordulós limitált széria lesz, ami hiába jön majd jobb- után balkormányosan is, a mi régiónk nem fog belőle kapni. Sebaj, egyik - pályát jól választott, mondatok helyett programkódokat író - kollégánk tavaly vett egy kiváló NC-t, azt nap mint nap láthatjuk, s eláruljuk, hogy hamarosan bemutatunk egy újabb használt példányt, amelyet az említett kolléga átfertőződött szobatársa tervez megvásárolni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?