Kémfotón a Mercedes-Benz ML harmadik nemzedéke

Jön a harmadik generációs Mercedes-Benz ML

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szemből kistestvérére, a GLK-ra hasonlít az ML harmadik nemzedéke, mely elődjeivel ellentétben négyhengeresként, sőt akár csupán hátsókerékhajtással is jöhet.


Az 1997-ben bemutatkozott és mára, a 2005-ben jött második generációssal együtt több, mint egymillió példányban elkelt ML-szabadidőautó harmadik nemzedéke minden bizonnyal ez év őszén, a Frankfurti Autószalonon mutatkozik majd be. Jelentős lehet a formai változás, ugyanis a friss ML a mai Mercedesekre, leginkább a GLK-ra hasonlít majd. Természetesen LED-es nappali fény kerül az orra és a hátsó lámpák is diódásak lesznek, változás, hogy utóbbiak immár a csomagtérajtóra is átnyújtóznak.
A mostaninál szögletesebb vonalú karosszéria minden bizonnyal nem lesz rosszabb légellenállású a kerekdedebb kifutóénál, a motorpaletta pedig akár 20-30 százalékkal takarékosabb is lehet a mostaninál. Ugyanis az ML minden bizonnyal ismét hoz négyhengeres motort is, az S-osztályban is kapható, 2,1 literes, dupla turbós, 204 lóerős turbódízelt, várhatóan ML 250 CDI néven. A többi egység V6-os és V8-as lesz, a paletta csúcsán a dupla turbós, 5,5 literes, 544 lóerős AMG-verzióval. A legtakarékosabb ML, azaz a 250 CDI a 7 G-Tronic, hétfokozatú automatával és összkerékhajtással 7 l/100 km körüli kombinált fogyasztást ígér, van rá esély, hogy az ML most először csupán hátsókerékhajtással is megjelenik, az esetben a 250 CDI 6 l/100 km körüli étvággyal is beérheti. Az aszkéta gázolajos mellett továbbra is lesz hibrid, ám takarékosabb üzem attól sem várható.
A friss generációs ML-ben természetesen kivétel nélkül elérhetők lesznek a Mercedes frissebb modelljeiből ismert vezetést támogató elektronikák, így például a távolságtartós tempomat, a sávtartó elektronika vagy az éberség figyelő rendszer. Az idén ősszel bemutatkozó új ML a hazai kereskedésekbe várhatóan ez év legvégén vagy jövő év elején futhat majd be.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?