Késésben a Mustang következő generációja

Csúszik a Mustang következő generációjának érkezése

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A legendás póniautó következő generációja biztos, hogy nem érkezik meg 2021 előtt.


Egyelőre még nem sokat tudni a Mustang következő generációjáról, viszont az már biztos, hogy valamiért későbbre halasztották a debütálását. Az Automotive News értesülései szerint a Ford vezérigazgatója, Jim Hackett döntése a halasztás, ám ennek okai még homályosak.
Hirdetés

A Ford a jövőben öt platformra építené az autóit, így nem biztos, hogy a Mustangnak jut egy külön padlólemez. Látva a hatalmas SUV-őrületet,

nagyon valószínű, hogy a Mustangból is készül egyszer valamiféle szabadidő-autó változat,

ezért lehet, hogy ugyanarra a platformra „száműzik” a sportautót is, mint amelyre az Explorer és a Lincoln Aviator épül.

Darrell Behmer, a Mustang főtervezője gyorsan el is kezdte nyugtatni a modell rajongóit, és elhintette, hogy a moduláris architektúra lehetővé teszi a tipikus Mustang forma és arányok megtartását akkor is, ha egy szabadidő-autó platformjára épül.
A kékoválos márka háza tájáról érkezett még egy másik érdekes információ is. Már nagyban hirdetik a 2020-ban debütáló villanyhajtású autójukat, amely jelenleg Mach1 néven fut. Ugyanakkor a márka rajongóiból és potenciális ügyfeleiből igencsak erős ellenérzéseket váltott ki, hogy a legendás benzinfaló nevét egy villanyhajtású autó örökölje, ezért egyre valószínűbb, hogy nem ezzel a névvel lép piacra a jármű végleges változata.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?