Két autó szétvágásával alkotott új típust egy Alfa Romeo rajongó

A gyárilag nem létező ötajtós Brerát házilag állította elő egy Alfa-fanatikus

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A négy- és ötajtós kupékat még csak ízlelgette a közönség a kétezres évek közepén, ezért nem is készült a Brerából praktikusabb változat. Ezen viszont némi flexszeléssel és hegesztéssel lehet segíteni.

Mind a motorok, mind a karosszériák terén széles választékot vonultatott fel az Alfa Romeo 159. Ezen a néven a szedán a kombi futott, a műszakilag azonos Brera háromajtós kupéként, a Spider pedig kétajtós kabrióként készült. A gyönyörű vonalakkal megáldott modellcsalád ferdehátút, avagy a mai trendek szerint “ötajtós kupét” nem kínált, így aki ilyenre vágyik, az kénytelen magának előállítani. Pontosan így tett egy dél-afrikai Alfa Romeo rajongó, aki két típus házasításával állította elő a hiányzó láncszemet. Első lépésként kellett szerezni egy elöl törött Brerát, amiért nem igazán kár, majd a C-oszlop mögött elvágták az autót. Ugyanezt meg kellett tenni a 159-cel is, a lépcsős fartól megfosztott szedánra a Brera végét applikálták. Némi lemezmunkára szükség volt, mert a kupé tetővonala alacsonyabb, de végül sikeres házasságra kelt a két autó.
Hirdetés
A projekt még nincs teljesen kész, a hátsó szélvédő hiányzik, és a csomagtér burkolására is meg kell találni a megfelelő megoldást, de a lényeg már látható. A formát még ezzel a háztáji megoldással sem lehetett elrontani, jól áll az 159-nek a csapott far.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?