Két perc alatt feltörték egy Tesla rendszerét a hacker versenyen

Egy új Teslát nyert a hacker csapat, akik egy versenyen két komoly hibát is feltártak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kevesebb mint 2 perc kellett, hogy távolról bejussanak egy Tesla rendszerébe az évente megrendezett Pwn2Own infobiztonsági versenyen. A francia hackerekből álló Synacktiv csapat egy új Teslát és 350 ezer dollárt kapott a biztonsági kiskapuk felfedéséért.

A Kanadában megrendezett versenyen a francia hackerek először az autó biztonsági és kényelmi funkciói felett vették át az irányítást, így mozgás közben voltak képesek többek közt kinyitni az első csomagtartót, de akár az autó teljes egésze felett is átvehették volna az irányítást. Sokkal komolyabb volt azonban a második kiskapu, amit találtak, az autó infotainment rendszerének bluetooth vezérlőjén keresztül jutottak be az autó vezérlőelektronikájába.
Hirdetés
A versenyen további 20 komoly biztonsági hiányosságra is fény derült más vállalatok termékeinél, ám a Tesla autóit érintő két kiskapu volt a legkomolyabb mind közül. A versenyre 10 országból érkezek csapatok, amelyek károkozás helyett a biztonsági kiskapuk felfedéséért kapott jutalmakból élnek. Mivel a Tesla is komoly összegeket fordít a kiberbiztonságra az utóbbi években, így ők is bőkezűen megjutalmazzák azokat a hackereket, akiknek sikerül valami újat felfedezniük. Éppen ezért a Synacktiv csapata sem távozott üres kézzel, a két felfedezésért egy új Teslát és 350 ezer dollárt kaptak, ami nagyjából 125 millió forintnak felel meg. Az esetről fotókat és további információkat találhattok az alábbi két Twitter posztban.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?