Kevesebb álcában a legbrutálisabb Merci: tud még újat mutatni?

Frissül a G-osztály 2018-ban bemutatott legújabb generációja, a gyártó legkülönlegesebb modellje

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Még a generációvátások sem hoztak újat a látvány terén, így aligha számíthatnánk apró módosításoknál többre a G-ozstály legújabb frissítésén. A gyártó mégis úgy rejtegeti, mintha a legféltettebb titka lenne, mutatjuk, mit lőttek róla a kémfotósok!

A 2018-ban bemutatott, ám látványban még mindig az eredeti, 1979-ben piacra dobott, főként katonai felhasználásra fejlesztett kockát másoló G-osztály harmadik generációjának első ráncfelvarrása közeleg. Leginkább az infotainment rendszere könyörög a frissítésért, egyébként teljesen jó lenne még évekig, a szögletes, retro formája már úgysem fog kimenni a divatból. Ennek ellenére álcázott prototípusok rohangásznak Stuttgartban, amelyek úgy be vannak csomagolva, mintha karácsonyi ajándéknak készülnének egy fa alá.
Hirdetés
Természetesen csak tippelni tudunk, hogy mi lehet az álca alatt, a megérzéseink viszont azt súgják, hogy nagyjából ugyanaz, mint eddig: aligha terveznék újra, ami már lassan fél évszázad óta működik. Várható viszont a lökhárítók óvatos újraformázása és a hátsó LED lámpatestek frissítése, ám a legtöbb változás műszaki, illetve technikai jellegű lesz. A műszerfalra költözik például az új MBUX rendszer, amely már konkrétan csak a G-osztályból hiányzik, mindezt valószínűleg nem a kisebb Mercedes modellek digitális műszeregységgel kombinált panelje rejti majd, hanem az S-osztályból, vagy mondjuk az SL-Roadsterből ismerős megoldás. Minden bizonnyal megkapják az apróbb változtatásokat a motorok is, ahol a legjelentősebb módosításra a csúcsmodell Mercedes-AMG G 63 változat számíthat.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?