Kgfb-kampány: itt a drágulás

Díjemelkedéssel indul az idei kötelezőkampány

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Meghirdették jövő évi tarifáikat a biztosítók, nemhogy olcsóbb díjakkal nem számolhatunk, még drágulással is szembe kell nézni.

A vasárnap éjféli határidőig a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításban (kgfb) érintett 14 biztosító közül 13 hirdetett új tarifát az év végi kampányidőszakra. A Netrisk.hu előzetes számításai szerint az új kötések átlagdíja akár a 15 ezer forintos szintet is átlépheti. Noha az idén már az autósoknak csak mintegy 40 százaléka érintett az év végi kampányban, a váltók száma újra megközelítheti a tavalyi szintet, mivel várhatóan a még a becsődölt Astránál maradó 30-40 ezer autós többsége is ebben az időszakban keres majd másik biztosítót kötelezőjéhez. A január elsejétől érvényes biztosítói tarifák már a díjhirdetési határidőt követő napon, vagyis ma délutántól elérhetőek lesznek a Netrisk.hu, így a Használtautó.hu megfelelő felületén is[/url] oldalán.
„Az átlagdíjak alakulását egyértelműen csak az első napok szerződéskötései alapján fogjuk tudni megismerni, de úgy tűnik, akár 15 százalékot is meghaladó díjemelkedéssel is találkozhatnak az autósok” – hangsúlyozza Sebestyén László, a Netrisk.hu vezérigazgatója. – „Újdonság, hogy egy, a tavaly az élmezőnyben végző biztosító nem is hirdetett külön tarifát a kampányra, és bár a kedvezmények struktúrája érdemben nem változott, idén az is előfordul, hogy a január elsejei évfordulóhoz nem kedvezmény, hanem pótdíj kapcsolódik.”
A kampányban biztosítást váltó autósok célja tehát idén a díjemelés mértékének mérséklése lehet, amit idén is elsősorban a kármentes vezetéssel, illetve egyidejű casco- vagy lakásbiztosítás megkötésével járó kedvezménnyel tudnak elérni. További jelentős díjcsökkentő tényező maradt a személyautók esetében az éves díj egyösszegű befizetése, a bankszámláról történő utalás, illetve az elektronikus kommunikáció vállalása a biztosítóval. Ezekre a kedvezményekre idén a korábbinál is nagyobb hangsúly helyeződhet, hiszen együttes alkalmazásukkal akár 40-50 százalékos díjkedvezményt is el lehet érni.
A közelmúltban bajba került Astra biztosító ügyfelei közül 30-40 ezren még mindig nem döntöttek arról, mely biztosítóhoz kötik át kötelezőjüket. Közülük azoknak is érdemes lehet az év végi kampányban kalkulálni és adott esetben váltani, akiknek eredetileg csak később lenne esedékes az évfordulójuk (számukra a vonatkozó jogszabály erre lehetőséget nyújt). Fentiek miatt az idei kampányban biztosítást váltók száma akár újra megközelítheti majd a tavalyi szintet.
Hirdetés
Az indexdíjat is tartalmazó díjértesítő leveleknek legkésőbb az évforduló előtt 50 nappal, január elsejei évforduló esetén tehát november 11-éig kell megérkezniük az ügyfelekhez, akiknek ezen információk ismeretében legkésőbb december 1-je éjfélig van lehetőségük jelenlegi szerződésük felmondására. Fontos tudni azt is, hogy a kampányban érintettek közül azok, akik díjkedvezmény fejében korábban elektronikus kapcsolattartást választottak, a díjértesítőt ne a postaládájukba, hanem a biztosító számára megadott e-mailcímre várják.
Noha a díjtarifák csak hétfő hajnalban váltak teljes körben megismerhetővé, a Netrisk.hu oldalain már ma délutántól elvégezhető a díjak teljes körű összehasonlítása csakúgy, mint az ehhez kapcsolódó felmondási és szerződéskötési műveletek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 11:41
    Permalink

    nyilván, mert nem a legolcsóbban voltál. ellenben, qva kíváncsi lennék, hogy miért is emelkednek az árak? (baleset mentesen majdnem a legjobb besorolásban is) és legfőképp miért is van még BALESETI ADÓVAL IS TERHELVE az a kib*szott díj????????? jó, azt tudom, h azért mert impotens kretén kormányunk van, aki minden sz@rt megadóztat, azt is amit nem követtél el (baleset), de az, h fizetem be a díjat és semmi nincs cserébe, csak nyeli a biztosító a pénzem, az egy rohadt vicc. mondjuk az iszlám ezt szerencsejátéknak hívja…. 😀 nem is alaptalanul ugye. gondolom több idióta balesetezett az elmúlt időszakban, az ellenértéket meg nekem kell állni b+, aki normálisan közlekedik.

  • 2017.10.28. at 11:41
    Permalink

    Már tegnap kalkuláltam a netrisk.hu oldalán és meglepődve tapasztaltam hogy mindkét verdának találtam olcsóbb gfb-t. Az egyiknek majdnem 4e, a másiknak 3e ft-al olcsóbbat.

Vélemény, hozzászólás?