Kibővítette legfőbb európai buszgyárát a Scania

Modernizált Scania buszgyár Lengyelországban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Teljes átépítést követően Európa legmodernebb és leghatékonyabb buszgyára lett a Scania lengyel üzeme.

A Scania Slupsk-ban található buszgyártó üzeme vált Európa legmodernebb és leghatékonyabb ilyen jellegű gyáregységévé a felújítás befejeztével. Mind a munkaállomásokat, mind a termelés megszervezését és logisztikai folyamatait a Scania Termelési Rendszere (Scania Production System) szerint tervezték meg. A 700 főt foglalkoztató slupski üzem a Scania közösségi közlekedésben résztvevő komplett buszainak központi gyártóegysége Európában. Itt készülnek például az OmniCity és OmniLink modellek, de ugyanakkor az OmniCity alvázakat is Slupsk-ban készítik. A gyár látja el többek között Európa, Afrika és Ázsia független felépítménygyártóit a végig alacsonypadlós alvázakkal. Ez idáig a Scania Omni buszcsalád tagjainak legfontosabb felvevőpiacai az északi országok mellett Lengyelország, Nagy-Britannia, Franciaország és Olaszország voltak. A Scania tervei között szerepel Európa legnagyobb autóbusz piacán, azaz Németországban is jelentősen növelni az értékesítést.
A Scania a Kapena S.A részvényeinek felének megvásárlása után, 1992-ben kezdett ipari tevékenységbe Slupsk-ban: a Scania Kapena S.A nevű közös vállalat tehergépkocsi-összeszerelő üzemet működtetett. Buszok gyártásával 1994-ben kezdtek foglalkozni, az üzem 2002-ben állt át teljesen buszgyártásra, 2003-ban kivásárolta lengyel partnerét a Scania.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?